Την εξοργιστική στάση της εισαγγελέα, που ξεπλένει την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών, καταδικάζουν σωματεία και φορείς

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου.

Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκης της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.)

Ουσιαστικά η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Αυτή της η στάση δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών.

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλάκις αποδείχτηκε και στην δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη.

Το ταξικό εργατικό κίνημα θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών. Για να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν για τα εγκλήματα τους αυτοί και το σύστημα που τους γεννά και τους προστατεύει.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής στους εργαζόμενους του κλάδου τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη στάση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε αυτό αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως «η εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα Σωματεία τους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να εντείνουν την επαγρύπνηση και τον αγώνα τους, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διάφορων φασιστικών μορφωμάτων, που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει».

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταγγέλλουν την προσβλητική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, απαλλάσσοντας την ηγεσία και τα στελέχη της από την εγκληματική δράση τους.

Η εισαγγελέας αποδέχτηκε τα επιχειρήματα των απόγονων του ναζισμού, αθωώνοντας τους για τον θάνατο του Π. Φύσσα, πλην του δολοφόνου Ρουπακιά, που κυκλοφορεί ελεύθερος, για τα εγκληματικά χτυπήματα σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε μετανάστες κ.ά.

Η προκλητική τοποθέτηση της εισαγγελέως προσβάλλοντας βάναυσα τα θύματα των χρυσαυγιτών, έρχεται να προστεθεί και να αθωώσει την καπιταλιστική μήτρα, που γεννάει τον φασισμό, τον αντικομμουνισμό, τον ρατσισμό και προκαλεί την φτώχια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την προσφυγιά, την μετανάστευση.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, τα φασιστοειδή τους και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, απαιτώντας την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις δολοφονικές τους ενέργειες.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ:

Σε ανακοίνωσή της για την προκλητική πρόταση της εισαγγελέωςστη δίκη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που ιδρύθηκε το 1945 και έχει έως σήμερα μια πλούσια αγωνιστική δράση στους αγώνες ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, εκφράζει την έκπληξή της για τις επικίνδυνες θεωρίες που ανέπτυξε η εισαγγελέας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της φασιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία που έχει στις γραμμές της 97 εκατομμύρια μέλη σε 130 χώρες των πέντε ηπείρων θα αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες για να δικαιωθεί ο πανανθρώπινος αγώνας ενάντια στο φασισμό με όποια μορφή αυτός και αν παρουσιάζεται.

Οι δολοφονημένοι νέοι, οι αλιεργάτες του Πειραιά, οι Αιγύπτιοι μετανάστες, οι μεταλλεργάτες στα ναυπηγεία του Περάματος, οι συνδικαλιστές μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ τους οποίους αδικεί η κυρία Εισαγγελέας με τη θεωρία που ανέπτυξε, ας είναι βέβαιοι ότι το Διεθνές αγωνιστικό Συνδικαλιστικό Κίνημα θα αναδείξει αυτό το θέμα σε πολλά διεθνή φόρα.

Διαβεβαιώνουμε την εργατική τάξη της Ελλάδας και όλους τους εργαζόμενους που ιστορικά έχουν δώσει το αίμα τους για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή ότι η ΠΣΟ δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ