ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ: Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου με τους αγώνες μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει

«Το σύστημα που γεννά τις ιδέες που όπλισαν τους δολοφόνους, παραμένει εδώ. Το γεγονός πως η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός Βουλής, αν και είναι κάτι θετικό, δεν μας εφησυχάζει». Αυτό τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά της ΚΝΕ στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική-εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

«Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου με τους αγώνες μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σημερινό σύστημα, που γεννά τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα για το οποίο “δουλεύουν” οι φασίστες, τον καπιταλισμό, που για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, εμείς και οι οικογένειές μας ζούμε συνεχώς χειρότερα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Πειραιά της ΚΝΕ, υπογραμμίζοντας ότι: «Παλεύουμε για την ανατροπή του, για να χτίσουμε μια κοινωνία στην οποία δεν χωρά ο φασισμός, γιατί δεν υπάρχουν τα συμφέροντα που τον δημιουργούν. Παλεύουμε για την κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση, που εξαλείφει τη φτώχεια και τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την κοινωνία που θα ζούμε πραγματικά ελεύθεροι, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κι αν ξεχάσεις, να θυμάσαι τις 18 Σεπτέμβρη…» (84, Rebelion connexion)

Δεν ξεχνάμε…

  • Την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, με επιθέσεις και ληστείες σε μετανάστες και πρόσφυγες, τη δολοφονική ενέδρα σε συνδικαλιστές-κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013, στο Κερατσίνι.
  • Ότι οι φασίστες ήταν και είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών, της εργοδοσίας, γι’ αυτό σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων ήταν απέναντι, όπως στον αγώνα των εργατών της Ζώνης για να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν.
  • Ότι οι φασίστες σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των νέων από τις γειτονιές μας, των μαθητών, προσπαθούσαν να βάζουν εμπόδια, όπως στους αγώνες που γίνονται για να φύγουν τα “καζάνια του θανάτου” από τις γειτονιές της Β’ Πειραιά.
  • Ότι όσο οι χρυσαυγίτες ήταν στη Βουλή, παρά τα ψευτονταηλίκια τους, δεν έφεραν ποτέ προς συζήτηση ούτε ένα λαϊκό πρόβλημα, αλλά αντίθετα έκαναν συνεχείς ερωτήσεις και ζητούσαν να αυξηθούν κι άλλο τα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, των πλουσίων.

Δεν ξεχνάμε…

  • Ότι 6 χρόνια μετά το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γειτονιές μας και οι κυβερνήσεις έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης.
  • Ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νέο ποινικό κώδικα που ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Βάζουμε μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά

  • Αυτά τα χρόνια έχουν γίνει δεκάδες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, έχουν απομονωθεί οι φασίστες και οι μισάνθρωπες απόψεις τους από εκατοντάδες σωματεία, φορείς, μαθητικές κοινότητες, φοιτητικούς συλλόγους.
  • “Έφαγαν πόρτα” από μαθητές-γονείς-καθηγητές όταν προσπάθησαν με αφορμή την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών να λερώσουν με το ρατσιστικό-εθνικιστικό τους δηλητήριο τα μυαλά νέων ανθρώπων.
  • Κόντρα στους φασίστες και την προσπάθειά τους να στρέψουν νέους από τις γειτονιές μας ενάντια στις οικογένειες προσφύγων, οι σάπιες ιδέες τους απομονώθηκαν από τη δράση των μαθητικών συμβουλίων, των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων και εκφράστηκε κύμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Αυτή η δράση έπαιξε το δικό της ρόλο, ώστε το σύστημα σήμερα να μη μπορεί να τους χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο.

Το σύστημα που γεννά τις ιδέες που όπλισαν τους δολοφόνους παραμένει εδώ.

Το γεγονός πώς η ναζιστική-εγκληματική Χ.Α. βρίσκεται εκτός Βουλής, αν και είναι κάτι θετικό, δεν μας εφησυχάζει.

Σε συνθήκες που ο τσακωμός μεταξύ των εκμεταλλευτικών κρατών, για το ποιος θα επικρατήσει στον ανταγωνισμό τους αλλά και μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων μέσα σε κάθε χώρα για να εξασφαλίσουν τα υπέρογκα κέρδη τους, μεγαλώνει, οι κυβερνήσεις παίρνουν τα μέτρα τους για να μην υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις:

Πότε με περισσότερους νόμους ενάντια στο δικαίωμά μας να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν, όπως κάνει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα μέτρα που παίρνει για να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, τα δικαιώματα συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πότε με ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που τις “φουσκώνουν” όταν χρειάζονται, για να παίξουν το βρώμικο ρόλο τους. Γι’ αυτό, μετά τις τελευταίες εκλογές στον ακροδεξιό χώρο γίνονται διάφορες κινήσεις για την ίδρυση κάποιου νέου κόμματος, με την ίδια αποκρουστική ιδεολογία.

Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου με τους αγώνες μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σημερινό σύστημα, που γεννά τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα για το οποίο “δουλεύουν” οι φασίστες, τον καπιταλισμό, που για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, εμείς και οι οικογένειες μας ζούμε συνεχώς χειρότερα.

Παλεύουμε για την ανατροπή του, για να χτίσουμε μια κοινωνία στην οποία δεν χωρά ο φασισμός, γιατί δεν υπάρχουν τα συμφέροντα που τον δημιουργούν. Παλεύουμε για την κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση, που εξαλείφει τη φτώχεια και τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την κοινωνία που θα ζούμε πραγματικά ελεύθεροι, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

“Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό!” (Ν. Χικμέτ). Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή pdf.