Τα golden boys της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ

«Η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) είναι μια ομάδα γραφειοκρατών των Βρυξελλών, στελεχών εξειδικευμένων στην επιβολή αντεργατικών πολιτικών, στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που όλοι μαζί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν 5 χρόνια εργασίας», τονίζει το ΠΑΜΕ για τη νέα 5μελή γραμματεία.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Τον Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα σόου εξωραϊσμού της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και όχι ένα συνέδριο εργατών.

Στο συνέδριο χαιρέτισε άλλωστε ο Γιούνκερ, φωνάζοντας “Ζήτω τα Συνδικάτα”!

Γιατί άραγε τέτοια αγάπη από την Κομισιόν προς τη ΣΕΣ;

Την ίδια ώρα που η Κομισιόν χτυπάει τα εργατικά δικαιώματα, επιτίθεται στο δικαίωμα των εργατών στην απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ίδια ώρα αγκαλιάζει και στηρίζει οικονομικά τη ΣΕΣ. Είναι τυχαίο;

Βλέποντας τη νέα 5μελή γραμματεία της ΣΕΣ, καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο δεν είναι τυχαίο, αλλά η ηγεσία της ΣΕΣ είναι μια ομάδα γραφειοκρατών των Βρυξελλών, στελεχών εξειδικευμένων στην επιβολή αντεργατικών πολιτικών, στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που όλοι μαζί δυσκολεύονται να παρουσιάσουν 5 χρόνια εργασίας.

Αντίθετα, όλοι τους έχουν προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες, σε διάφορες επιτροπές της ΕΕ και της σοσιαλδημοκρατίας, υπηρεσία σε Ινστιτούτα και κυβερνητικές θέσεις, ενώ ένας έχει να περηφανευτεί ότι ήταν μια φορά και σε εργατικό συλλαλητήριο!

Από τα βιογραφικά που δημοσίευσε η ίδια η ΣΕΣ για τη νέα ηγεσία της σημειώνουμε:

Από την Ιρλανδία η Έσθερ Λιντς, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΣΕΣ. Ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα της ως σύμβουλος υπουργού Πρόνοιας την περίοδο 1991-1993, ενώ μετά αναλαμβάνει συνδικαλιστικές θέσεις στη Συνομοσπονδία ICTU της Ιρλανδίας και μια σειρά θέσεις συμβούλου ως νομικός, μέχρι το 2015 όποτε τοποθετείται στη ΣΕΣ.

Από τη Σουηδία ο Per Hilmersson, ο οποίος εκλέχτηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΣΕΣ και όπως λέει το βιογραφικό του, όπως το δημοσίευσε η ΣΕΣ: “…Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες της ΕΕ, κυρίως σε σχέση με συνδικαλισμό, για 19 χρόνια. Τον περισσότερο καιρό ζούσε στις Βρυξέλλες εργαζόμενος για τις Συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες της Σουηδίας, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”. Μάλιστα, μελετώντας συγκεκριμένα το βιογραφικό του, ουσιαστικά ξεκίνησε καριέρα στα γραφεία της ΕΕ, σε σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Σουηδίας, από τα οποία “μεταφέρθηκε” στα συνδικάτα. Στην πραγματικότητα δηλαδή πρόκειται για ένα επαγγελματικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του εκτός μηχανισμών της ΕΕ και τοποθετείται στην κορυφή της ΣΕΣ “για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους”. Μήπως είναι η μόνη περίπτωση;

Από το Βέλγιο ο Ludovic Voet εκλέχτηκε ομοσπονδιακός γραμματέας και όπως λέει το βιογραφικό του κατά λέξη: “Το 2011, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ο Λούντοβικ συμμετείχε στη μεγάλη συνδικαλιστική κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα λιτότητας της βελγικής κυβέρνησης και αποφάσισε να κάνει καριέρα υπερασπιζόμενος τα εργατικά δικαιώματα”. Είναι όντως εντυπωσιακό ότι συμμετείχε σε μία συνδικαλιστική κινητοποίηση. Φυσικά, στο όλο βιογραφικό του, απουσιάζει οποιαδήποτε άλλη εργασία, πλην σπουδών και πολιτικών – συνδικαλιστικών θέσεων. Συνδικαλιστής του σωλήνα δηλαδή, που συμμετείχε όμως και σε μια εργατική κινητοποίηση!

Φτάνουμε έτσι στην Liina Carr, από την Εσθονία, που εκλέχτηκε συνομοσπονδιακή γραμματέας και βρίσκουμε και το πρώτο άτομο που έχει όντως να πει ότι έχει δουλέψει κάπου. Όμως, η εργασιακή της εμπειρία αποδεικνύεται λίγο περίεργη. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες και διάφορες θέσεις όταν σπούδαζε στην Αγγλία. Από εκεί, με μικρή προϋπηρεσία σε διάφορες οικονομικές θέσεις στην Αγγλία, βρίσκεται το 2002 στις επιτροπές και μηχανισμούς των εσθονικών συνδικάτων για την είσοδο της Εσθονίας στην ΕΕ. Από εκεί αναλαμβάνει συνομοσπονδιακός γραμματέας της ΣΕΣ το 2015 και επανεκλέγεται το 2019 έχοντας ως “έργο” τη συμμετοχή της σε μια σειρά διεθνών εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, αλλά και στις βάρβαρες αποφάσεις της ΕΕ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής από το 2004 και μέλος μιας σειράς επιτροπών της ΕΕ με βαρύ και βρώμικο αντεργατικό ιστορικό.

Η τρίτη συνομοσπονδιακή γραμματέας Isabelle Schömann από τη Γαλλία έχει ως κύριο προσόν την προϋπηρεσία της ως σύμβουλος της Κομισιόν από το 2016. Πριν από αυτό ήταν ερευνήτρια του Ινστιτούτου της ΣΕΣ (ETUI) από το 2002, ενώ πριν απασχολούνταν ως ακαδημαϊκός. Φαίνεται ότι εργάστηκε την περίοδο 1988-1991 σε διάφορες εταιρείες.

Ανακεφαλαιώνοντας, η ΣΕΣ, που μιλάει για εργαζόμενους και για δημοκρατία, στο συνέδριο εξέλεξε μέσα από μια προαποφασισμένη διαδικασία μια ηγεσία golden boys της σοσιαλδημοκρατίας, με μόνη προϋπηρεσία τους τη θητεία τους στην Κομισιόν και τις επιτροπές της ΕΕ. Μια ηγεσία που δεν έχει στόχο την υπεράσπιση των εργαζομένων, γιατί είναι διορισμένο όργανο της ΕΕ. Μια αριστοκρατία, την οποία δεν μπορούμε να πούμε καν εργατική καθώς δεν έχει ουσιαστικά βρεθεί ποτέ σε θέση εργάτη, δεν έχει περάσει ούτε καν έξω από εργοστάσιο! Η ΣΕΣ είναι ένας μηχανισμός παραγωγής ακριβοπληρωμένων γραφειοκρατών στην υπηρεσία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και της Κομισιόν.

Σε αυτήν την οργάνωση είναι μέλος και η ΓΣΕΕ, που ο πρόεδρός της είναι ο άνθρωπος των 100.000 ευρώ!».

Συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και ΕΕ χέρι – χέρι στο ψέμα και τη συκοφαντία

«Συνδικαλιστική μαφία ΓΣΕΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση χέρι – χέρι στο ψέμα, τη συκοφαντία και την επίθεση ενάντια στα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ», τονίζει το ΠΑΜΕ, με αφορμή έκθεση της υπηρεσίας της ΕΕ «EUROFOUND» για την κατάσταση των εργαζομένων της Ελλάδας, με την οποία αναπαρήγαγε τη λάσπη περί δήθεν «βίαιων πρακτικών του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Όσο και αν θέλει να κρυφτεί η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ για τον βρώμικο, αντεργατικό της ρόλο, την αποκαλύπτουν οι φίλοι της.

Έτσι, λοιπόν, μετά τις τοποθετήσεις στήριξης που έλαβε η συνδικαλιστική μαφία από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, τον Τζήμερο και τα κόμματα που επέβαλαν τα μνημόνια στην Ελλάδα, ήρθε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δέσει το γλυκό.

Μετά το Συνέδριο της ΣΕΣ όπου ο Παναγόπουλος χειροκροτούσε τον Γιούνκερ, η υπηρεσία της ΕΕ EUROFOUND (υπηρεσία της ΕΕ για έκδοση ερευνών, στατιστικών και πληροφοριών για συνθήκες ζωής και εργασίας) δημοσίευσε μια έκθεση για την κατάσταση των εργαζομένων της Ελλάδας, στην οποία αναπαρήγαγε στο σύνολό της τη λάσπη, τις συκοφαντίες και τα ψέματα της συνδικαλιστικής μαφίας περί δήθεν “βίαιων πρακτικών του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ”.

Εμείς σημειώνουμε μόνο τα παρακάτω:

– Η ΕΕ είναι ο μηχανισμός προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλίων ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης και αποτέλεσε τα 2/3 της τρόικας των μνημονίων.

– Η ΓΣΕΕ χειροκροτά την ΕΕ και αποδέχεται τα αντεργατικά της μέτρα και τα μνημόνια.

– Η ΕΕ αναπαράγει τη λάσπη της ΓΣΕΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΠΑΜΕ

Λάσπη, ψέματα, αντικομμουνισμός και δάκρυα από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και τους εργατοπατέρες της Ευρώπης

24/05/2019 14:24

  • ΠΑΜΕ

«Συνέδριο» Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων: Προεκλογικό σόου Γιούνκερ – Σοσιαλδημοκρατών – Εργοδοτών

22/05/2019 13:35