ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ : Το Ισραήλ είναι κράτος δολοφόνος – Ο παλαιστινιακός λαός θα νικήσει

Τις δεκάδες δολοφονίες Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για την «κατάσταση στη Γάζα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων που επεκτείνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ερώτηση: “Γιατί σκοτώνετε Παλαιστίνιους;”

Απάντηση: “Μα γιατί δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στη φυλακή”.

Όχι, δεν είναι παραλήρημα φανατικού Ισραηλινού εποίκου.

Είναι επίσημη δήλωση της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Πώς να αποκληθεί αυτό το κράτος που δολοφονεί;

Μόνο το τελευταίο μήνα δολοφόνησε πάνω από 100, και  μικρά παιδιά, τραυμάτισε πάνω από 10.000 άοπλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη μετακίνηση της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ανακοίνωσε άλλους διακόσιους εποικισμούς.

Επεκτείνει το άθλιο τείχος και στη θάλασσα, μετατρέποντας τη Γάζα στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις που συνεχίζουν να επεκτείνουν τις σχέσεις με το Ισραήλ, όπως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούμενες να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, καλώντας σε “αυτοσυγκράτηση” θύτες και θύματα εξισώνοντάς τους, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και προβάλλοντας την προκλητική θέση περί “δυσανάλογης βίας”, ουσιαστικά νομιμοποιούν την ισραηλινή βαρβαρότητα και την επικίνδυνη μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Εβδομήντα χρόνια θυσιών δεν γονάτισαν τον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζει να παλεύει για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Και είναι σίγουρο: ο παλαιστινιακός λαός θα νικήσει».