ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παύση εργασιών σε ναυπηγεία της Ν/Ε Ζώνης Περάματος για την υπογραφή και τήρηση της ΣΣΕ

Παύση εργασιών σε εργολάβους στο ναυπηγείο του Παπίλα και το ναυπηγείο του Χαλκίτη στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Μάη το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Ν. Πειραιώς – Αττικής και Νήσων, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την τήρηση της Σύμβασης σε όσους εργοδότες την έχουν υπογράψει, στο πλαίσιο της απόφασης για κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τους εργαζόμενους των ναυπηγείων που συμμετείχαν αποφασιστικά στη σημερινή παύση εργασιών», επισημαίνοντας ότι αίτημα είναι «η υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και η τήρησή της από τους εργολάβους που την έχουν υπογράψει».

Όπως τονίζει το σωματείο, «έχουμε αποφασίσει να μην εργαστεί κανένας συνάδελφος μετά από το πέρας του ωραρίου αν δεν δεσμευτούν οι εργοδότες ότι θα πληρώνουν τις υπερωρίες όπως πρέπει.

Από τη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκε η ανάγκη για την πάλη για την υπογραφή της ΤΣΣΕ και για τον τρόπο που πρέπει να κλιμακώσουμε τη δράση μας.

Το σωματείο μας κήρυξε νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 9 Μαΐου  στις 12 μ.».