ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ : Καταγγέλλουν την τραμπούκικη συμπεριφορά εργοδότη σε βάρος εργαζόμενου που διεκδικούσε τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του

«Την τραμπούκικη συμπεριφορά του εργοδότη Αναστάσιου Χίλιου απέναντι σε εργαζόμενο που είχε απασχοληθεί στην επιχείρησή του και στον οποίο οφείλει τα δεδουλευμένα του», καταγγέλλουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια εργατικής διαφοράς που πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή του εργαζομένου στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζητήθηκε αναβολή προκειμένου να γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Στη συνέχεια παρουσία και εκπροσώπου του Συνδικάτου Μετάλλου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενώ γινόταν συζήτηση, ο εν λόγω εργοδότης επιτέθηκε και χτύπησε τον εργαζόμενο.

Είναι προσφιλής τακτική του παραπάνω εργοδότη να απειλεί είτε ο ίδιος είτε με μπράβους της νύχτας τους εργαζόμενους που “τολμούν” να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους!!!!!

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε καταγγείλει επίσης περιστατικό που συνέβη μέσα στο Λιμεναρχείο του Περάματος και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, το μεσημέρι.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου που γινόταν στο πλοίο “STRATEGICENDEAVOR”, όπου μεταξύ άλλων εργαζόταν και το συνεργείο της επιχείρησης “ΧΙΛΙΟΣ Α.”, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος.

Στη διαδικασία της σύνταξης του δελτίου ελέγχου που βεβαίωνε την παράβαση, μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου απειλήθηκε ευθέως από τον παραπάνω εργοδότη για τη ζωή της οικογένειάς του και του ίδιου.

Άμεσα καταγγέλθηκε το παραπάνω περιστατικό, αφού επαναλαμβάνουμε ότι έγινε μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον παραπάνω εργοδότη, χωρίς βέβαια ποτέ να συλληφθεί.

Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει, τα σωματεία μας θα είναι πάντα τείχος απέναντι στην αυθαιρεσία τους, πολύ περισσότερο απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές που υιοθετούνται και από άλλους εργοδότες με όποιον τρόπο και μέσο διαθέτουν, προκειμένου να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι τα Σωματεία μας μαζί με όλους τους συναδέλφους ξέρουν και μπορούν να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να τους βάλουν στη θέση τους.

Ζητάμε την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών της επιχείρησης “Α. ΧΙΛΙΟΣ” προς τον εργαζόμενο.

Ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες αρχές να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στις ορέξεις αυτών που μας βλέπουν αναλώσιμους, με μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους».