ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΗΜΝΟΥ : Καταγγέλλουν την παραχώρηση του Δημοτικού Κλειστού Σταδίου σε ομάδα – επιχείρηση

Την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου να παραχωρήσει κατ’ αποκλειστικότητα το Δημοτικό Κλειστό στάδιο «Νίκος Σαμαράς» σε ομάδα μπάσκετ – επιχείρηση (ΚΑΕ) καταγγέλλουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το παράρτημα Λήμνου του παλλεσβιακού εργατικού κέντρου, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και το Σωματείο Συνταξιούχων.

Σημειώνουν ότι «με την απόφαση αυτή υπονομεύεται η ενασχόληση των νέων του νησιού με τα αθλήματα και τις ομάδες χάντμπολ, στίβου (κατά τη χειμερινή περίοδο) και βόλεϊ, αλλά και η ενασχόληση με τον αθλητισμό των εργαζομένων και γενικότερα των κατοίκων του νησιού που χρησιμοποιούσαν αυτό το στάδιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις των αθλητικών συλλόγων Αθλητική Ένωση Λήμνου (ΑΕΛ) και ΛΗΜΝΟΣ ΣΠΟΡΤΣ ΚΛΑΜΠ, με την απόφαση αυτή αναστέλλεται στην ουσία η λειτουργία των ομάδων χάντμπολ και βόλεϊ.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι σ’ αυτό το κλειστό στάδιο δόθηκε το όνομα “Νίκος Σαμαράς” προς τιμήν του αθλητή που υπηρέτησε κατά τον καλύτερο τρόπο το άθλημα του βόλεϊ και που διέδωσε αυτό το άθλημα στη νεολαία του νησιού και ρωτάμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου:

Έτσι τιμάτε τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά; Με το να διαλύσετε το άθλημα του βόλεϊ με την απόφασή σας αυτή;

Ο αθλητισμός κύριοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα της νεολαίας και των κατοίκων του νησιού γενικότερα που προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία, τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, την άμιλλα και όχι πεδίο δράσης για επενδύσεις σε ομάδες – επιχειρήσεις που προωθούν τον οπαδισμό και τον ανταγωνισμό».

Τα Σωματεία απαιτούν:

  • Να ανακαλέσει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφασή της για παραχώρηση του Δημοτικού Κλειστού Σταδίου «Νίκος Σαμαράς» στην ομάδα – επιχείρηση.
  • Ελεύθερη πρόσβαση της νεολαίας, των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού σε όλα τα γήπεδα, στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και επισκευή των αθλητικών υποδομών του νησιού, αλλά και για κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όπου χρειάζονται.