ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : Στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι στο κολυμβητήριο

Το δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του κολυμβητηρίου Ηρακλείου για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών τους στον αθλητισμό, ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησής του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο Αθλητισμού και τη διορισμένη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) στηρίζουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΕΑΚΗ να επιβάλλει νέο χαράτσι 5 ευρώ ανά παιδί, πλέον της συνδρομής που πληρώνει στην ομάδα του. Παρόμοια απαράδεκτη απόφαση ισχύει ήδη στο κλειστό “Λίντο” και το Εθνικό Στάδιο Κόρακα.

Ανοίγει έτσι το δρόμο για να γενικευτεί η ανταποδοτική λειτουργία των “δημόσιων” χώρων άθλησης, με υψηλότερα χαράτσια στο μέλλον. Θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στο μαζικό αθλητισμό, λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης της πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών.

Μάλιστα με βάση την παραπάνω απόφαση η διοίκηση του ΕΑΚΗ θα εμποδίζει από τη Δευτέρα 5/11 την είσοδο στο κολυμβητήριο σε όσα παιδιά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, με τη συνδρομή ιδιωτικής αστυνομίας που έχει προσλάβει (με τα λεφτά των αθλουμένων).

Θα μας βρουν απέναντί τους!! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των παιδιών μας στον αθλητισμό. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βάλουμε άλλο το χέρι στην τσέπη.

Διεκδικούμε ο αθλητισμός να είναι δωρεάν και δικαίωμα κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 5 ευρώ και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άθλησης κάθε παιδιού ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

Απαιτούμε χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έξοδα λειτουργίας και για τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης όλων των αθλητικών χώρων της πόλης μας.

Νέες σύγχρονες δημόσιες δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που να καλύπτουν τις ανάγκες για μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας».