ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Ξεκινάει η τηλεκπαίδευση στο ΚΕΣΕΝ – Τα προβλήματα συνεχίζονται

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και κάτω από την έντονη επιμονή, τις πιέσεις, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, ξεκινάει η τηλεκπαίδευση και στο ΚΕΣΕΝ.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών σημειώνει:

«Ως Συντονιστική Επιτροπή νιώθουμε δικαιωμένοι για την απόφασή μας, από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του κορονοϊού, να καλέσουμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση, για τη διασφάλιση της υγείας, αλλά και των δικαιωμάτων μας.

Το ΚΕΣΕΝ δεν είχε ακόμα κλείσει, όταν σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής, ζητούσαμε από τη Διοίκηση της Σχολής την άμεση αποκατάσταση της βλάβης των τουαλετών, με τα νερά που τρέχανε στο ισόγειο, καθώς και την απολύμανση του κτιρίου, λόγω του κορονοϊού.

Από το κλείσιμο της σχολής στις 11 Μάρτη 2020 μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας κοινές ανακοινώσεις με την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ανάρτηση πανό έξω από την πύλη του υπουργείου Ναυτιλίας, αναδείξαμε τα αιτήματα των σπουδαστών, απαιτήσαμε την άμεση επίλυσή τους.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν: Πόσα παραπάνω θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν το σύνολο των συναδέλφων συμμετείχε στις πρωτοβουλίες, που καλούσε η Συντονιστική; Ποιος κερδίζει τελικά όταν διαλέγει την αποχή από τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας;

Ως Συντονιστική, από την πρώτη στιγμή τα βάλαμε με αντιλήψεις του τύπου “εμένα με νοιάζει μόνο για την πάρτη μου”, “δεν ασχολούμαι” και άλλα τέτοια. Ακόμα και μετά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα όσον αφορά την υλοποίησή τους.

Δεν τελειώνουμε εδώ, γιατί τα προβλήματα συνεχίζονται.

Ακόμα υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Δεν μας έχουν πει τι θα γίνει με τους συναδέλφους στους οποίους λήγει η 5ετία, τη στιγμή που ετοιμάζονται να ακυρώσουν τον τελευταίο κύκλο της ακαδημαϊκής χρονιάς. Έφτασαν μέχρι το σημείο να πουν ότι είναι άδικο να ζητάμε ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ, τη στιγμή που μας κρατάνε σαν ομήρους για πάνω από 5 μήνες για έναν κύκλο 35 ημερών.

Μένουμε δυνατοί! Παραμένουμε οργανωμένοι!

Συσπειρωνόμαστε στο πλάι της Συντονιστικής Επιτροπής, των Προέδρων των τμημάτων και της ΠΕΜΕΝ, για όλα όσα προκύψουν το επόμενο διάστημα».