ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : Οξύνονται τα προβλήματα στη Ναυτική Εκπαίδευση

Τα προβλήματα που συνεχίζονται και οξύνονται στη Ναυτική Εκπαίδευση από την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ Μηχανικών σημειώνει:

«Η έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου μας βρίσκει να στοιβαζόμαστε σε τμήματα που ξεπερνούν τα 35 άτομα (το μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής συνεχίζει να παραμένει εκτός λειτουργίας), τεράστιες δυσκολίες στην παρακολούθηση της μετεκπαίδευσης, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες.

Παραμένουν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πλειοψηφία τους να είναι ωρομίσθιοι με αμοιβές “ψίχουλα”, απαξίωση των εργαστηριακών υποδομών που χρησιμοποιούνται ως θεωρητικές αίθουσες διδασκαλίας.

Συνέπεια αυτής της τραγικής κατάστασης είναι η Γραμματεία του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών να ανακοινώνει ότι η έναρξη εγγραφών και προεγγραφών θα γίνεται από την Τετάρτη 24 Ιούλη 2019 και την Τετάρτη 7 Αυγούστου να ανακοινώνει για πληρότητα των θέσεων για Α’ και Β’ Μηχανικούς ενώ σε συνάδελφους που θέλουν να αποκτήσουν το δίπλωμα του Α’ Μηχανικού λόγω πληρότητας τους παραπέμπουν σε κύκλο μαθημάτων για τον Δεκέμβρη!

Καταγγέλλουμε τις αδιαφανείς διαδικασίες που συνεχίζονται στη διαχείριση των κονδυλίων στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης και έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003!

Η ΓΣ καταδικάζει τον συνδικαλιστικό νόμο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για να παρεμβαίνει απροκάλυπτα μαζί με την εργοδοσία στις αποφάσεις των σωματείων, να ενταθεί η τρομοκρατία, να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία. Μαζί με το ναυτεργατικό και εργατικό κίνημα να απαντήσουμε συντονισμένα με απεργιακό αγώνα στην υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και των δικαιωμάτων μας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων μας».