ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Διαδήλωσαν μαζικά απ’ όλη τη χώρα στην Αθήνα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

«Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».

Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι συνταξιούχοι με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Παρασκευής 15/12, διεκδικώντας όλα όσα τους έχει αφαιρέσει η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συντάξεις τους, το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση για τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ ΝΑΤ, και ΠΣΣ Δικηγόρων: Περισσότερα από 70 λεωφορεία δρομολογήθηκαν από τα συνταξιουχικά σωματεία για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας στο Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο πήρε μέρος αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Συμμετείχε επίσης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό και τα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις παραθέτουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Από τη συγκέντρωσή τους οι συνταξιούχοι εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλωσόρισε όλους τους συνταξιούχους που έδωσαν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ξεκαθάρισε ότι η προπαγάνδα για την «ανάπτυξη» δεν μπορεί να κρύψει τις «νέες θανατηφόρες περικοπές», με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, όπως και κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία και τη μείωση του αφορολόγητου. «Δεν επιλέγουμε δημίους», σημείωσε, και πρόσθεσε πως την ίδια ευθύνη με την κυβέρνηση έχουν τα κόμματα, που «κινούνται στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών».

«Αγωνιζόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι λύσεις θα δοθούν μόνο μέσα από τον αγώνα και τη συμμαχία αυτών που μαζί μας υποφέρουν. Με τα παιδιά μας που είναι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας ή άνεργα, με τους φτωχούς αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους που τους τσακίζουν», τόνισε.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης πρόεδροι άλλων Ομοσπονδιών: Ο Χρήστος Μπουρδούκης, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Φανή Κούρου, από το Σύλλογο ΑΞΙΑ δικαιούχων συντάξεων χηρείας, ο Τάσος Γεωργιάδης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους του ΟΣΕ, ο Γιάννης Γουσέτης, από τους συνταξιούχους δικηγόρους, η Γεωργία Παπαδάκου, από τους συνταξιούχους εμπόρους (ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ), ο Γιώργος Βρανάς, από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, και ο Τέλης Κάντας, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Στη συνέχεια, οι συνταξιουχικές οργανώσεις έστησαν γλέντι με ζωντανή μουσική. Με όσπρια και κρέας στο τσουκάλι τους, σέρβιραν ζεστό φαγητό, κρασί και τσίπουρο. Το γλέντι συνόδευσαν με τη μουσική τους το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Γιώργος Σαρρήςκ.ά.

Στο Σύνταγμα, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι οι συνταξιούχοι, έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι συνταξιούχοι τον υποδέχθηκαν, τον φίλεψαν μεζέ και κρασί, ενώ αντάλλαξαν μαζί του ευχές για καλή συνέχεια στους αγώνες.