ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ : Ξεσκεπάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στα εργατικά – λαϊκά αιτήματα

Μέσα στην εβδομάδα, με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  απέρριψε 4 τροπολογίες του ΚΚΕ, που αποσκοπούσαν στην ανακούφιση των συνταξιούχων και των λαϊκών νοικοκυριών και αφορούσαν:

  • Nα μη μειωθούν οι συντάξεις, να καταργηθούν οι ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς».
  • Nα διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου και σε μόνιμη βάση, και όχι προσωρινά για 5 μόνο εξ αυτών και μάλιστα σε σύνδεση με τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ για μετατροπή τους σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.
  • Την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.
  • Να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αποφασίζουν για διαγραφή χρεών σε άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι, είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό εισόδημα, είναι άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και να προστατεύονται απ’ τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ προκαλούν εργαζόμενους και συνταξιούχους «καυγαδίζοντας» ποιος τους τσάκισε περισσότερο ενώ ούτε λέξη βέβαια δεν βρήκαν να πουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΚΙΝΑΛ – ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ.

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρμπλής, ο οποίος ενώ προωθεί με ρυθμούς πολυβόλου τις απαιτήσεις των εφοπλιστών και της ΕΕ σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, δηλώνει ότι τάχα η συμφωνία με τους «θεσμούς» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς τον Γενάρη του 2019 … δεν θα χρειασθεί να εφαρμοσθεί «αν η Κυβέρνηση, κατορθώσει, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει, ο ΕΦΚΑ να μην έχει έλλειμμα»…!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν τέτοιες ψεύτικες υποσχέσεις, που γίνονται μόνο για να εγκλωβιστούν ξανά σε σχήματα που τον οδηγούν σε νέα αδιέξοδα και μειώνουν το εισόδημά του, αυξάνουν τη φορολογία του, μόνο και μόνο για να δώσουν κέρδη σε λίγους ομίλους.

Κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Την αλχημεία της κυβέρνησης με τη διάταξη που ψήφισε και με βάση την οποία θα αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί τους συνταξιούχους να μην πέσουν στην παγίδα της προπαγάνδας της κυβέρνησης και να κλιμακώσουν τους αγώνες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για τη δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει το νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας το μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς».