ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7 μ.μ. καλούν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ και η ΟΓΕ – Δείτε τις συγκοινωνίες

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Μέσα μεταφοράς για τη μετακίνηση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία
Η ΕΕΔΥΕ ανακοινώνει ότι λόγω της στάσης εργασίας στο Μετρό, 
η μετακίνηση προς την Ισραηλινή πρεσβεία, μπορεί  να γίνει με τα εξής μέσα: 
1) Από Συγγρού - Φιξ, αναχωρεί το τρόλεϊ 10 και το λεωφορείο 550.
2) Από οδό Στουρνάρη φεύγει το λεωφορείο Α7.
Και τα τρία παραπάνω μέσα μεταφοράς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατέβουν 
στη Στάση Κατεχάκη. 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ «καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του “θύτη” με το “θύμα”». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ, το οποίο καταδικάζει την πολιτική των ΗΠΑ και τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, καθώς επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και δυναμώνει τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό – οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο! (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ, η οποία καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις των Παλαιστινιακών εδαφών, το απαράδεκτο τείχος της ντροπής, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστίνιων αγωνιστών, ανάμεσά τους γυναικών και νεαρών κοριτσιών, όπως η Άχεντ Ταμίμι. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η οποία σημειώνει ότι ο ανειρήνευτος και αποφασιστικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, μαζί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για να επιτύχει την πραγματοποίηση του στόχου του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ στην 38η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Στα βήματα του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, βάδισαν και φέτος πλήθος αντιιμπεριαλιστών που συμμετείχαν στην 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 13 Μάη από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερμάτισε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλώντας το λαό να μετατρέψει την ανησυχία του σε οργανωμένη πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Η πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις με αίτημα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Με τη συγκέντρωση υποδοχής των Μαραθωνοδρόμων που βρίσκεται σε εξέλιξη, απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κορυφώνεται η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της καπιταλιστικής οικονομικής ανάκαμψης δεν επιλύονται μόνο με αντιλαϊκά, μνημονιακά ή άλλα βάρβαρα μέτρα. Συνεχώς τα κράτη προσπαθούν να βρουν νέες αγορές, νέες σφαίρες επιρροής, έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών άλλων χωρών, έλεγχο των δρόμων μεταφοράς, ενέργειας, εμπορευμάτων κ.ά. Κι όταν αυτά τα ζητήματα, τα προβλήματα, δεν επιλύονται με τις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, όπως λέμε, τότε όλο και πιο συχνά προχωράνε σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άλλωστε, ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με άλλα, βίαια κυρίως, στρατιωτικά μέσα.

Γι’ αυτό κι απ’ αυτή την σκοπιά, οι μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου περπατάνε οι μαραθωνοδρόμοι από το πρωί κι έρχονται εδώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει και η μεγάλη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, την Ήπειρο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

Όλοι και όλες, είναι το κάλεσμά μας, στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της ειρήνης, της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να ζήσει ο ελληνικός λαός μας και όλοι οι λαοί της περιοχής με ευημερία, με ειρήνη, με ανάπτυξη σε όφελός τους.

Καλή δύναμη».

Η ομιλία του Νίκου Παπαναστάση στην εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (VIDEO)

https://youtu.be/uiFFRltpBrI