ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ : Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε όλες τις περικοπές – Οι αγώνες των συνταξιούχων φέρνουν αποτελέσματα

Για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ., στο Σύνταγμα και την πορεία στο Μαξίμου, όπου θα απαιτήσουν λύσεις σε όλα τα αιτήματά τους, προετοιμάζονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τους συνταξιούχους για τη μαζική συμμετοχή τους στις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις που οργάνωσε τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Και υπογραμμίζει: «Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουν πραγματοποιήσει 143 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, όπως τον ονομάσαμε, με μαζική αγωνιστική συμμετοχή, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μην προχωρήσει τα σχέδιά της. Το σύνθημα “είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα” βρίσκει την έκφρασή του σε αυτές τις δράσεις. Τώρα όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Πετρόπουλο, στον οποίο επέδωσε το υπόμνημά τους και απαίτησε λύση στα προβλήματα των συνταξιούχων, η ανακοίνωση σημειώνει πως ο αρμόδιος υπουργός τούς απάντησε τα εξής: «Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από την 1/1/19 για τους συνταξιούχους που πήραν σύνταξη πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Υπάρχει στο σκεπτικό της κυβέρνησης να αποδώσει ένα είδος “δώρου” για τα Χριστούγεννα σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη από τον κ. πρωθυπουργό. Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές, διότι η κυβέρνηση ό,τι είναι να αποδώσει, θα το αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή».

«Από τη μεριά μας, του κάναμε καθαρό ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν», τονίζει η ΣΕΑ, «διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής – αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοσθούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ό,τι τους αναλογεί».