ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ : Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε – Μαχητική κινητοποίηση στη Θεσ/νίκη

«Τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που το προηγούμενο 6μηνο έδωσαν το “παρών” στον αγωνιστικό μαραθώνιο σε όλες τις γωνιές της χώρας, με βασικό αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου» χαιρετίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η ΣΕΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Στις μεγάλες αυτές κινητοποιήσεις που τον πρώτο λόγο για την επιτυχία τους είχαν τα Σωματεία, προβλήθηκαν για άλλη μια φορά τόσο τα πάγια αιτήματά μας (περικοπές συντάξεων, 13η – 14η, ΕΚΑΣ, Υγεία) όσο και της τελευταίας κοπής αντιλαϊκά μέτρα (προσωπική διαφορά, μείωση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί κ.ά.) συμπληρωμένα από τη λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου Γης, συσπείρωσαν τους συναδέλφους συνταξιούχους σ’ αυτόν τον αγώνα που εκφράστηκε μέσα από συγκεντρώσεις, πορείες, παρουσία σε δημόσιες δομές κ.α. Ένα πρώτο αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αυτών είναι ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης ώστε να επιστρέψει τις παρακρατήσεις επί των επικουρικών συντάξεων της εισφοράς αλληλεγγύης με την καταβολή στις συντάξεις του Αυγούστου.

Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει, αλλά και ούτε θα τις αφήσουμε να ξεφουσκώσουν. Οι σε πάνω από 80 πόλεις της χώρας κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη στο κίνημα των συνταξιούχων και δείχνει τις ευθύνες για τη συνέχιση του αγώνα ως μονόδρομο στη λύση των προβλημάτων μας και την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται.

Δεν δεχόμαστε το “ό,τι έγινε – έγινε” του πρωθυπουργού. Η απάντησή μας είναι ότι η ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι “στιγμιαίο” έγκλημα αλλά διαρκές από όλες τις κυβερνήσεις και σαν τέτοιο που είναι, η απάντησή μας θα είναι διαρκής και αποφασιστική. Οι αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων δεν τις απαλλάσσει ούτε και ξεχνιούνται…

Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τότε πάλι η ΣΕΑ θα μπει μπροστά με νέους αγώνες. Τα Σωματεία όπως πάντα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των συνταξιούχων και των οικογενειών του.

Οι καιροί δεν περιμένουν και μην ξεχνάμε ότι με την πάλη και τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική κινητοποίηση των συνταξιούχων για τα δικαιώματά τους

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 4 Ιούλη στο Άγαλμα Βενιζέλου οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Με τις ομιλίες, τα πανό και τα συνθήματά τους, μεταξύ άλλων, απαίτησαν να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) καθώς και την αποκατάσταση και αναπλήρωση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί στις συντάξεις.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ και ο Μανώλης Νικολαΐδης, εκ μέρους της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά με δυναμική πορεία και φωνάζοντας συνθήματα οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στέλνοντας μήνυμα ότι «Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά».