ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ : Αδιάκοπος αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική – Νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση 19/6 στη Βουλή

  • Μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 25/5.
  • Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30/5.

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 25 Μάη, στο πλαίσιο της παναττικής κινητοποίησής τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του συνόλου των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με δυναμική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Στο κεντρικό πανό που κρατούσαν αναγραφόταν το αίτημα για «Δωρεάν ενιαίο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις», «Φάρμακο, Υγεία δωρεάν για όλους», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω – κάτω».

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μπουλούγαρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί σταθεροποίησης του ΕΣΥ από την κατάσταση που παρέλαβαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σταθεροποιηθεί -και μάλιστα προς τα κάτω- είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, ο Π. Πολάκης παρέπεμψε, για ακόμη μια φορά, την ικανοποίηση των συνταξιουχικών αιτημάτων στο τέλος των μνημονίων από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποκρύπτοντας ότι παραμένουν σε ισχύ εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι, την ώρα που λαμβάνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα. (Δείτε δηλώσεις του Δ. Κουμπούρη ΕΔΩ)

  • Νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στη Βουλή 19/6

Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο οργανωμένα και δυναμικά, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εκείνη την ημέρα, καθώς και στη νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη, έξω από τη  Βουλή.

  • Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στη συγκέντρωση νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου.

Σύντομοι χαιρετισμοί έγιναν από τον Τάσο Γεωργιάδη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, τον Αριστοτέλη Κάντα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑΕΠ – ΕΦΚΑ, τον Σωτήρη Ραυτόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΣΕ και τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.