ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Aγωνιστική απάντηση στη διαρκή αντιασφαλιστική επίθεση με παναττικό συλλαλητήριο

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της ΣΕΑ για την Συγκέντρωση

Αγωνιστική – μαχητική απάντηση στη διαρκή αντιασφαλιστική επίθεση και στην εφαρμογή των αντισυνταξιουχικών διατάξεων του νόμου 4387/16, που ψηφίστηκαν και δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνουν με τη σημερινή παναττική κινητοποίησή τους οι συνταξιούχοι, με πρωτοβουλία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΠΟΣΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –  ΠΕΣ/ΝΑΤ – ΟΤΑ –  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ .

Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά οι αρμόδιοι τους παρέπεμψαν σε ένα διοικητικό στέλεχος και εκείνοι αρνήθηκαν. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί αντιπροσωπεία τους έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η συγκέντρωση παρέμενε έξω από το Υπουργείο .

Σε όλη την διάρκεια της πορείας νωρίτερα, φώναζαν συνεχώς συνθήματα όπως «Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυσης», «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό γιατί εμείς δε ζούμε με 300 ευρώ». Μάλιστα στο ύψος της παλιάς Βουλής ομάδα μαθητών χειροκρότησαν τους συνταξιούχους με τους τελευταίους να επιδοκιμάζουν την ενέργεια των μαθητών φωνάζοντας συνθήματα  και επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) την κεντρική ομιλία έκανε ο Παντελής Τάτσης, προέδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Χρήστος Μπουρδούκης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και ο Αριστοτέλης Κάντας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επικουρικής Ασφάλισης.

Ο Παντελής Τάτσης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Δεν θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας όσο σκύβουμε το κεφάλι και κυριαρχεί η λογική τού “δεν γίνεται τίποτα”. Να γίνει βαθιά συνείδηση στους συνταξιούχους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων με τη μαζική συμμετοχή στον αγώνα. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την πορεία θα παίξει η οικοδόμηση γερού, μαζικού συνταξιουχικού κινήματος δίπλα στο αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό εξασφαλίζεται πρώτα απ’ όλα με την καλή λειτουργία του πρωτοβάθμιου σωματείου και τη σταθερή δράση του στους συνταξιούχους της περιοχής του. Όλη η δράση μας και οι αγώνες μας να στοχεύουν να μην περάσουν τα καταστρεπτικά μέτρα που έχουν ψηφισθεί μέχρι το 2023».

Στη σημερινή κινητοποίηση, όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινώσει για την Αττική οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τις επόμενες βδομάδες, συμμετέχει επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην Αττική θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο από τα Συνταξιουχικά Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Κινητοποίηση συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα Τετάρτη και στις Σέρρες, με συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.