ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ : Απαιτούν την καταβολή της 13ης σύνταξης – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις 14 Δεκέμβρη 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στα Προπύλαια στις 12:30 μ.μ., στο οποίο θα πάρουν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα.

«Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα εκθέσουν και θα διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων που οι αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν δημιουργήσει στους συνταξιούχους την τρέχουσα δεκαετία.

«Άμεσα και μπροστά στα Χριστούγεννα απαιτούμε να καταβληθεί η 13η σύνταξη καθώς και τα παράνομα παρακρατηθέντα χωρίς προαπαιτούμενα σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν παρακρατηθεί», αναφέρουν σε σχετικό δελτίο Τύπου οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

ΕΦΚΑ: Στις 18-20 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2020

Στις 18-20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις για το μήνα Ιανουάριο του 2020. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε να καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020. Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

– Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.

– Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Δεκεμβρίου 2019.