ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ : Απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη

Συνεχίζουμε όλοι πιο μαζικά πιο αποφασιστικά, αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα, τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι «στον νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο “Κατρούγκαλου” απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στο κάλεσμά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν τα εξής:

«Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και έχουν τον ίδιο στόχο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του “δεν γίνεται τίποτα”, πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις.

Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν το νέο σε βάρος μας έγκλημα. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Προχωρούν οι ετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη

Για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα,στις 12:30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και την πορεία στο Μαξίμου, όπου θα απαιτήσουν λύσεις σε όλα τα αιτήματά τους, προετοιμάζονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ/ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ/ΝΑΤ – ΠΣΣ/ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ /ΤΕΕ, κορυφώνοντας τον αγωνιστικό τους μαραθώνιο μέσα στο 2018.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαντώντας και στους ελιγμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνει καθαρό ότι οι συνταξιούχοι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Όπως υπογράμμισε στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, «διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής – αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοστούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ό,τι τους αναλογεί».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, πραγματοποιούνται σειρά συσκέψεων με τη συμμετοχή συνταξιούχων σε πόλεις όλης της χώρας.

Σήμερα Παρασκευή, διοργανώνεται σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. σε αίθουσα του ΕΚΘ, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Επίσης σήμερα, διοργανώνεται πανθεσσαλική σύσκεψη στον Βόλο, στις 11 π.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Θα γίνει ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και για την προετοιμασία της συμμετοχής των συνταξιούχων της Θεσσαλίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα γίνει και στην Πάτρα, τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συσκέψεις έγιναν χτες σε Κοζάνη, Αρτα και Ορεστιάδα.

Παρέμβαση στη Σάμο για την Υγεία

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις τοπικών οργανώσεων συνταξιούχων.

Την περασμένη Τρίτη, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου του νησιού, θέτοντάς του μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ο λαός του νησιού στον τομέα της Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ζήτησαν για όσους ασθενείς νοσηλεύονται και μετακινούνται σε εξωτερικά εργαστήρια για εξετάσεις να πληρώνει απευθείας το νοσοκομείο τα έξοδα και όχι οι νοσηλευόμενοι. Απαίτησαν να διευκολυνθούν στο κλείσιμο των τηλεφωνικών ραντεβού για εξετάσεις, αγορά μαγνητικού τομογράφου από το νοσοκομείο, στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.