ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ : Κινητοποιήσεις στη Ρόδο για το «Συνέδριο» της ΓΣΕΕ – Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Ρόδου την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, απηύθυνε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το ΠΑΜΕ για την απόφαση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ να διοργανώνει το συνέδριό της στη Ρόδο, στις 4 Απρίλη.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ διοργανώνει κινητοποίηση και την Πέμπτη 4 Απρίλη έξω από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

«Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης», τόνισε ο Γ. Πέρρος και δημοσιοποίησε ορισμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τη νοθεία της συνδικαλιστικής μαφίας.

Ο Γ. Πέρρος κατήγγειλε την πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ), «που συκοφαντεί, το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά» και τόνισε ότι «πρόκειται για ένα μηχανισμό που μπολιάζει και προωθεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους μέσα στο εργατικό κίνημα, αλλοτριώνοντάς το. Μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή η αλλοτρίωση εκδηλώνεται με τον πιο ωμό και εξόφθαλμο τρόπο, με την απευθείας “είσοδο” της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο».

Ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε, ακόμη, πως «οι άνθρωποι της εργοδοσίας και του κράτους της, που υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα, πρέπει να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης, σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες. Είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” για το εργατικό κίνημα. Σε αυτό το μετερίζι καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να συσπειρωθούν».

Σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» ετοιμάζει τις βρωμοδουλειές της η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Σε απόρθητο φρούριο για τις βρωμοδουλειές της έχει μετατρέψει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ το ξενοδοχείο στη Ρόδο όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει το 37ο Συνέδριο, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τη νοθεία και την καραμπινάτη παρέμβαση της εργοδοσίας, πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, που αποκαλύπτουν τις βρωμιές της και παλεύουν για συνέδριο εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών.

Μάλιστα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει απαιτήσει από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου να θωρακίσει κυριολεκτικά κάθε είσοδο του κτιρίου, αφήνοντας μόνο μια μικρή και απόλυτα ελεγχόμενη πόρτα! Περιμετρικά του κτιρίου έχουν ακροβολιστεί σεκιουριτάδες, που «περιφρουρούν» το χώρο και ελέγχουν όποιον πλησιάσει.

Την κατάσταση αυτή και τις νέες αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας διαπίστωσε αντιπροσωπεία της ΔΑΣ, αποτελούμενη από τον Νίκο Παπαγεωργίου και Σωτήρη Πουλικόγιαννη, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που πήγαν στο χώρο του συνεδρίου και τους απαγορεύτηκε η είσοδος, με την αιτιολογία ότι δεν είναι στη λίστα που παρέδωσε η ΓΣΕΕ στη διεύθυνση του ξενοδοχείου!

Μάλιστα, τη σχετική απαγόρευση μετέφερε στους συνδικαλιστές ο ίδιος ο διευθυντής του ξενοδοχείου και την επιβεβαίωσε η ιδιοκτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πελάτης που πληρώνει μπορεί να βάζει όποιον θέλει μέσα στο ξενοδοχείο. Να σημειωθεί ότι την ώρα που εξελίσσονταν αυτές οι σκηνές, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κιουτσούκης και η κουστωδία του περνούσαν με την άνεσή τους μέσα στο πεντάστερο ξενοδοχείο!

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από εργαζόμενους του νησιού αναφέρουν ότι η ίδια ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει επιστρατεύσει δεκάδες σεκιουριτάδες και μπράβους της νύχτας από το νησί, προκειμένου να «περιφρουρήσει» τις νόθες διαδικασίες, όπως έκανε και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ στα δικό της συνέδριο, πριν από ένα μήνα περίπου.

Σε δήλωσή τους εκ μέρους της ΔΑΣ, οι δύο συνδικαλιστές καταγγέλλουν τις πρακτικές μαφίας από την ηγεσία της ΓΣΕΕ με στόχο να νομιμοποιηθεί η νοθεία, οι δεκάδες αντιπρόσωποι-μαϊμού, οι εργοδότες που παρουσιάζονται στο συνέδριο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Καταγγέλλουν επίσης ότι οι μεθοδεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας να στήσει συνέδριο με προαποφασισμένη σύνθεση και αποτέλεσμα.

«Οι άθλιες αυτές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα παλεύουν για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στη Ρόδο, στις 3 και 4 Απρίλη», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ.

Εξώδικο της ΔΑΣ προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ για τους εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους που δεν πρέπει να συμμετάσχουν στο Συνέδριο

Αναχώρησαν για τη Ρόδο εργαζόμενοι για να διατρανώσουν «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»

Συνδικαλιστές από Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναχώρησαν την Τρίτη το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 3 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλ. Κύπρου στη Ρόδο ενάντια στην επιδίωξη της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο με νόθους και εργοδότες.

Μπαίνοντας στο καράβι οι εργαζόμενοι φώναξαν το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

«Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα» έγραφε το πανό της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, «Όχι στη ΓΣΕΕ των εργοδοτών και επιχειρηματικών στελεχών. Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

ΠΑΜΕ: Γελάνε και οι …φοίνικες της Ρόδου

«Την Πρωταπριλιά επέλεξε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για να ξεκινήσει “καμπάνια αλήθειας”. Γελάνε και οι …φοίνικες της Ρόδου!», σχολιάζει το ΠΑΜΕ για τη λεγόμενη «ενημερωτική καμπάνια» της Συνομοσπονδίας, με τίτλο: «Τέρμα πια στα ψέματα – Μόνον αλήθειες».

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, μέσα από σχετικά διαδικτυακά σποτάκια που λανσάρει, επέλεξε να παρουσιάσει στην πιο ταιριαστή μέρα του χρόνου την «καμπάνια» της, επιχειρώντας να κουκουλώσει τις αθλιότητές της, που ξεσκεπάζονται σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Βίντεο αφιερωμένο στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ με απόσπασμα από την ταινία «Θανάση, σφίξε και άλλο το ζωνάρι» με τον Ηλία Λογοθέτη. Το βίντεο αφιερώνεται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί να κάνει Συνέδριο παρωδία και στη Ρόδο.