ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ: Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα για επενδύσεις

«Στη δική μας συμφωνία αλήθειας με την επιχειρηματική κοινότητα είμαστε ξεκάθαροι, θα μειώσουμε τη φορολογία, θα σας δώσουμε κίνητρα», η σαφής δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκης ενώπιον βιομηχάνων και επιχειρηματιών στο συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ υπό τον τίτλο «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».

Πέρα από τις δεσμεύσεις, εμφανής ήταν η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να καταδείξει ότι το κόμμα του είναι αυτό που έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υποστήριξε πως «για να έρθουν οι επενδύσεις χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα», για να πείσει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι η κυβέρνηση που κινείται «διστακτικά και μαγκωμένα» και που «τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί έχοντας τις επενδύσεις ως πρώτη προτεραιότητα».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι επενδυτική ευκαιρία, διότι είναι φτηνή ως προς την αξία τη γης, ως προς το εργατικό δυναμικό -εξαιρώντας τις ασφαλιστικές εισφορές- και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της, ότι είμαστε μέλος της ΕΕ, είμαστε πρώτη πύλη εισόδου για την Κίνα και την Ινδία και αύριο για τις χώρες της Αφρικής.

Πρόσθεσε οι η προσέλκυση επενδύσεων «αφορά στην ίδια τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Αφορά σε οριζόντια φορολογικά και αδειοδοτικά μέτρα. Αφορά στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Αυτές είναι οριζόντιες πολιτικές»και συμπλήρωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτημένο σχέδιο σε σημαντικούς τομείς. Όπως η μεταποίηση και η βιομηχανία. Πρέπει να το λέμε ανοιχτά ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα παροχής υπηρεσιών. Έχει και μεταποιητική βάση. Τι χρειάζεται περισσότερο η βιομηχανία; Χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια. Χρειάζεται μεγαλύτερη διευκόλυνση ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Χρειάζεται συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους χώρους. Χρειάζονται και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Για εμάς η μεταποίηση και η βιομηχανία είναι κλάδος πρώτης προτεραιότητας».