ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ : Κρατάνε σε απαξίωση τα συνδικάτα, γιατί αυτή η πρακτική συμφέρει την Εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που στήριξαν και στηρίζουν

ΠΑΜΕ: Για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου

Σε ανακοίνωσή του για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία για άλλη μια φορά κάνει το άσπρο μαύρο.

Χρησιμοποιούν την τακτική του Γκέμπελς. Πες – πες κάτι θα μείνει.

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου οι δυνάμεις του Εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προχώρησαν στη διάλυση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της.

Έτσι έχουν μάθει όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Όταν συνειδητοποιούν ότι ο κλάδος στο Μέταλλο τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ονομάζουν τραμπούκους και τρομοκράτες τους εκλεγμένους συνέδρους από τα σωματεία. Έχουν μάθει πίσω από κλειστές πόρτες να λειτουργούν. Έτσι έκαναν και με τη στήριξη όλων των μνημονίων, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Γι’ αυτό και κρατάνε σε απαξίωση τα συνδικάτα. Γιατί αυτή η πρακτική συμφέρει την Εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που στήριξαν και στηρίζουν.

Ξεχνούν σκόπιμα να πουν ότι:

  • Δεν ήθελαν να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο και αυτό το ονομάζουν Δημοκρατία.
  • Ήθελαν να γίνει ένα συνέδριο fasttrack μόνο για να ξανακαθίσουν στις καρέκλες τους και να προωθούν τα συμφέροντα των σιδηροβιομήχανων.
  • Δεν ήθελαν να γίνει καμιά συζήτηση στο συνέδριο για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.
  • Έφεραν να ψηφίσουν αντιπρόσωποι από σωματεία ανύπαρκτα, κοινώς μαϊμούδες.

Μόνο που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη όταν:

α) εργαζόμενος μέσα στο συνέδριο κατήγγειλε ότι τον εμφανίζουν να ψηφίζει σε σωματείο όταν ο ίδιος την ίδια στιγμή ήταν σε διακοπές.

β) όταν αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι έχουν υπογράψει σε δηλώσεις ότι δεν ψήφισαν ποτέ.

γ) όταν σωματείο έφερε πλαστογραφημένο μητρώο .

δ) όταν έφεραν σωματεία για να νομιμοποιήσει χωρίς Μητρώο που κανείς δε γνωρίζει ποιοι ψήφισαν και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, κι αν έχουν ψηφίσει σε ένα, σε τρία ή και τέσσερα ακόμη σωματεία.

Όσο για την δήθεν άσκηση τρομοκρατίας στον δικαστικό αντιπρόσωπο σημειώνουμε τα εξής : Ο ίδιος είχε ετοιμάσει καταστάσεις, ψηφοδέλτια και κάλπες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, παρόλα αυτά με εντολή του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας η διαδικασία αυτή ακυρώθηκε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε και απέκλεισε τους νόθους αντιπροσώπους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν τους πίστεψε. Ούτε όσοι έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια τους.

Όσο για το ότι θα μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας Μετάλλου στήριζαν και στηρίζει τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, το φθηνό ρεύμα για την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου στο όνομα της «ανάπτυξης».

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους μεταλλεργάτες για νέες πρωτοβουλίες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να πάρουν μαζικά μέρος την μάχη ενάντια στα δουλεμπορικά γραφεία, στις άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στους τόπους δουλειάς.

Παρακολουθήστε τις παρεμβάσεις των στελεχών των συνδικάτων στον κλάδο του μετάλλου στους παρακάτω συνδέσμους:

https://youtu.be/t-Mx94nXPlE

https://youtu.be/LVreAsQTn3w

https://youtu.be/f_HQ_YGiku8

https://youtu.be/oUWgMK3Q4sQ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ – ΟΤΕ: ΕΣΚ ΟΤΕ: «Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς»

«Το έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, που διεξήχθη το διήμερο 1-2 Νοέμβρη, αποτέλεσε ένα πεδίο αντιπαράθεσης για την καρέκλα», τονίζει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν έγινε καμία συζήτηση και δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Δεν συζητήθηκε για το τι θα γίνει με τη ΣΣΕ, για το τι θα γίνει με τις εργολαβίες τη στιγμή που τα τεχνικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει καθημερινές στάσεις εργασίας, για το τι θα γίνει με τους φύλακες που δεν έφυγαν για τους οποίους η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται ανένδοτη απειλώντας τους με απόλυση στο τέλος του χρόνου. Σε ένα ακόμα συνέδριο δεν συζητήθηκε το ζήτημα της κλαδικής ομοσπονδίας παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι τόσο του σωματείου των εργαζόμενων στην Cosmote e-Value όσο και σωματείων του κλάδου (ΣΕΤΗΠ, Forthnet, Wind, Vodafone – 360 Connect, Intracom Telecoms) βρέθηκαν στο χώρο του συνεδρίου ζητώντας να εγγραφούν στη δύναμη της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, δηλαδή, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους του κλάδου που εκπροσωπούνται.

Σε ένα ακόμα συνέδριο ομοσπονδίας εργαζομένων οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που έχουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) επιδίωξαν να εφαρμόσουν τις πρακτικές που προσπαθεί να επιβάλει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, όπως την αποκαλούν οι εργαζόμενοι, σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Δεν ήθελαν να γίνει νομιμοποίηση των συνέδρων από το σώμα, δεν ήθελαν να εξετασθεί το ζήτημα της νοθείας μέσω διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ, δεν ήθελαν να γίνουν εκλογές και για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ φοβούμενοι ότι η συμμαχία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (Παναγόπουλου – Κιουτσούκη) θα έχανε μια έδρα, όπως και τελικά έγινε. Ωστόσο, κάτω από τη σθεναρή στάση των ταξικών δυνάμεων οι πρακτικές αυτές δεν πέρασαν. Η νομιμοποίηση των συνέδρων τελικά έγινε από το σώμα, ενώ μετά την εξέταση των διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ – ΟΤΕ μειώθηκε το σώμα κατά έναν σύνεδρο ο οποίος είχε εκλεγεί εξαιτίας της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος λόγω των διπλοψηφιών. Τέλος, για μία ακόμα φορά οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποίησαν τη μέθοδο με το σπάσιμο των ψηφοδελτίων, κλέβοντας μία έδρα από την ΑΣΕ στο ΔΣ και 2 έδρες από την ΑΚΕ ΠΑΣΕ και την Ενωτική – Αγ. Συνεργασία που για ακόμη ένα συνέδριο κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο.

Τα προβλήματα, για τα οποία δεν έγινε συζήτηση στο συνέδριο της ΟΜΕ, είναι εδώ και απαιτούν άμεση λύση. Οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΚ, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε οι εργαζόμενοι να έρθουν στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές των εξελίξεων κόντρα στη λογική της πλειοψηφίας της ΟΜΕ που τους θέλει στη γωνία θεατές. Είναι ώρα συσπείρωσης και αγώνα. Με τη συμμετοχή στις καθημερινές στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΕΤ και η ΕΕΤΕ στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και θέλουμε και μπορούμε. Στέλνουμε το μήνυμα στην πλειοψηφία της ΟΜΕ ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω στο ζήτημα των εργολάβων καθώς και στο αίτημα υπογραφής της ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω».