«Συνέδριο» Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων: Προεκλογικό σόου Γιούνκερ – Σοσιαλδημοκρατών – Εργοδοτών!

Το «Συνέδριο» της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων το οποίο διεξάγεται στη Βιέννη, λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στηλιτεύει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει πως:

«Η ΣΕΣ, η οποία είναι ένας μηχανισμός που χρηματοδοτείται κατά 75% από τους μηχανισμούς της ΕΕ για να παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και να προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές της, διοργάνωσε μια μεγάλη προεκλογική φιέστα υπέρ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ΕΕ την οποία ονόμασε “Συνέδριο”.

Αυτή η φιέστα ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ γιατί “έσωσε την κοινωνική Ευρώπη”.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν διάφοροι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa, η πρόεδρος του Αυστριακού σοσιαλιστικού κόμματος Pamela Rendi-Wagner, η ευρωβουλευτής του πορτογαλικού σοσιαλιστικού κόμματος Maria João Rodrigues καθώς και ο ευρωβουλευτής του γερμανικού αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, του DIE LINKE, Thomas Händel, αξιοποιώντας τον μηχανισμό της ΣΕΣ για να παρουσιαστούν ως φιλεργατικοί αυτοί που έχουν τσακίσει τη ζωή των εργαζομένων της Ευρώπης και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν λαούς.

Το σόου αυτό δεν χάλασε ούτε η ομιλία του εκπροσώπου των εργοδοτών της Ευρώπης, του Business Europe καθώς ευχαρίστησε την ΣΕΣ και τις υπηρεσίες της στην προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και της ταξικής συνεργασίας, δηλαδή στον αφοπλισμό των εργαζομένων για τα κέρδη των εργοδοτών.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είδε κανείς στο συνέδριο της ΣΕΣ… εργάτες».