ΟΙΥΕ: Συνέδριο παρωδία με “μαϊμούδες” αντιπρόσωπους και μπράβους οπλισμένους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σε απόλυτη παρωδία εξελίσσεται το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς το πρωί έγινε προσπάθεια να νομιμοποιηθούν ως αντιπρόσωποι μια σειρά από διευθυντικά στελέχη. Το γεγονός καταγγέλθηκε αποφασιστικά από τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Η αίθουσα του συνεδρίου «διακοσμήθηκε» από τις ταξικές δυνάμεις που ανάρτησαν -πίσω από τις θέσεις του προεδρείου- πανό με το σύνθημα «ΟΙΥΕ ΑΕ»:

«Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα – Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»

Τελικά, απόγευμα πια, οι «εργασίες» του συνεδρίου – παρωδία ξεκίνησαν όπως αρμόζει στον εργοδοτικό ρόλο της Ομοσπονδίας; Στο βήμα βρέθηκαν αντιπρόσωποι – μαϊμούδες, με χαρακτηριστικές ταμπέλες για τις ιδιότητες τους: Διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων, διευθύνοντες σύμβουλοι ΑΕ. Οι αντιπρόσωποι μαϊμούδες διαμαρτυρήθηκαν που το ΠΑΜΕ δεν τους αφήνει να ψηφίσουν! Μίλησαν για τις συναδελφικές σχέσεις και τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν αφεντικά και εργαζόμενους, την προσπάθειά τους να βάλουν πλάτη για το «κοινό καλό», την πλεονεκτική θέση των εργατών που δεν αντιμετωπίζουν το άγχος και τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Καλέστηκαν, επίσης, να απαντήσουν και σε ερωτήσεις για τη …συγγενική σχέση που έχουν με τους …γορίλες που επιστρατεύτηκαν το πρωί για να επιβάλλουν την εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.

Στασίδι από νωρίς έπιασαν οι ένοπλοι μπράβοι των εργατοπατέρων

Από νωρίς το πρωί, οι ένοπλοι μπράβοι της εργοδοτικής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, είχαν «πιάσει στασίδι», τόσο μέσα στην αίθουσα που θα πραγματοποιούνταν το Συνέδριο, όσο και στους γύρω χώρους μέσα στο ξενοδοχείο.

Με σχέδιο και οδηγίες που τους δίνονταν από τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, τριγυρνούσαν μέσα στο χώρο σε μια -αποτυχημένη- προσπάθεια να εκφοβίσουν τους συνέδρους των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων….

Το «σκηνικό» γνωστό: Μπράτσα, τατουάζ, τσαντάκια και «μπανάνες» και φυσικά με το γνωστό ύφος «πόρτας», προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και να «πουλήσουν» προστασία στα διευθυντικά στελέχη που επιχείρησαν να περάσουν ως σύνεδροι, ενώ ανάμεσα στους μπράβους διαπιστώθηκε πως υπήρχε και ένας που έφερε γκλομπ και όπλο.

Μάλιστα οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν τόλμησαν να απλώσουν χέρι και να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης έπεσε στο κενό: στο τέλος πετάχτηκαν έξω από το ξενοδοχείο, κάτω από την ξεκάθαρη σταθερή, επίμονη, στάση των εργατών.

Θαυμάστε τους !!  Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τους μπράβους της εργοδοσίας.

https://www.flickr.com/photos/141955787@N05/albums/72157705507413721

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη και όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχθούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών και όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Δείτε ΕΔΩ για τον ρόλο του “ΑΠΕ-ΜΠΕ” και της δημοσιογράφου του Ιωάννας Καρδαρά, που είναι και τακτική αρθρογράφος – δημοσιογράφος του «ΠΡΙΝ» (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ).