Συνάντηση πρέσβη ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ – Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Με τις ΗΠΑ για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Βενεζουέλας η Ένωση Εφοπλιστών

       Μέρος του επιχειρούμενου οικονομικού στραγγαλισμού της Βενεζουέλας γίνεται η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών που δεσμεύτηκε έναντι του αμερικανικού πρέσβη στην Αθήνα ότι θα τηρήσει το εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ.«Η ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων των ΗΠΑ για απαγόρευση εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών με τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που στις  15 Ιούνη ο πρόεδρος της, Θεόδωρος Βενιάμης, συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ στην πρεσβευτική κατοικία.

     Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η συνάντηση έγινε «στον απόηχο των κυρώσεων που πρόσφατα επεβλήθησαν από την Αμερικανική κυβέρνηση εναντίον πλοίων ελληνόκτητων συμφερόντων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Θ. Βενιάμης σημείωσε εμφατικά ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είναι προσηλωμένη στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να συνιστά στα μέλη της να απέχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη Βενεζουέλα έως ότου υπάρξει αλλαγή των συνθηκών», πως «η ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη μεταφορά του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου των ΗΠΑ» και ότι «επαναβεβαίωσαν τη δεδηλωμένη αμοιβαία επιθυμία για διατήρηση των σχέσεων αυτών και σφυρηλάτηση ακόμη δυνατότερων».

        Ο  Πρέσβης των ΗΠΑ «εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πλοία ελληνικών συμφερόντων θα έχουν αίσια έκβαση ύστερα και από τις πρόσφατες δηλώσεις των σχετικών εταιρειών για παύση κάθε εμπορικής δραστηριότητας με τη Βενεζουέλα».