Συμπαράσταση στους μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ναυτιλίας δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Με αντιπροσωπεία του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας, που βρίσκεται σε κατάληψη, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος άκουσε τα αιτήματα των μαθητών του Ναυτιλιακού Τομέα ενώ του έθεσαν τα προβλήματά τους, ανάμεσα στα οποία είναι η έλλειψη καθηγητών και βιβλίων σε μία σειρά μαθήματα, τα οποία μάλιστα εξετάζονται και στις πανελλήνιες. Επίσης ζητούν οι μαθητές που φοιτούν στο Ναυτιλιακό Τομέα του ΕΠΑΛ να συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στις ΑΕΝ και με το απολυτήριο Λυκείου και στην περίπτωση που δίνουν εξετάσεις τα μαθήματα της ειδικότητας να έχουν αυξημένους συντελεστές.

Ο Κ. Πελετίδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των μαθητών, ότι θα τους στηρίξει με παρεμβάσεις τόσο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στο υπουργείο.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να είναι σε επαφή, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.