ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ναυτεργατών 18 Απρίλη

Να συμμετέχουν μαζικά στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών την Τετάρτη 18 Απρίλη, στο πλευρό των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Στο κάλεσμά του το ΔΣ του Συλλόγου, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτελώντας εντολές των εφοπλιστών, εντείνει την επιθετικότητα σε θεμελιώδη δικαιώματα των ναυτεργατών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Αμφισβητείται η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ναυτεργάτες και της ασφάλισής τους στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα (ΝΑΤ- ΕΦΚΑ), και ταυτόχρονα προωθείται η παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων, διαμορφώνονται έτσι συνθήκες γαλέρας, που θέτουν σε αυξημένους κινδύνους την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Όλα αυτά για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών.

Παλεύουμε και διεκδικούμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες στις σπουδές και στη ζωή σε στεριά και θάλασσα.

Καλούμε τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές να συμβάλλουν στην επιτυχία με τη συμμετοχή μας και την περιφρούρηση της απεργίας στους καταπέλτες των πλοίων, στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Ναυτιλίας και της Διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια».