ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας διεκδικώντας την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους

Παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της συμμετοχής των σπουδαστών στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργίας και στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη συνέχιση του εμπαιγμού και της κοροϊδίας σε βάρος τους και στα προβλήματά τους που οξύνονται.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εις βάρος των σπουδαστών στην ΑΕΝ Ασπροπύργου συνεχίζεται ενώ τα προβλήματα οξύνονται. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μάς γνωστοποίησαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τη στιγμή που είχαμε αποστείλει τα αιτήματά μας μέσω της διοίκησης της Σχολής την Τετάρτη 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα το γραφείο του υπουργού μάς ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν από την αρμόδια υπηρεσία ΔΕΚΝ την ύπαρξη του διεκδικητικού πλαισίου του συλλόγου, ενώ τα προβλήματα είναι διαχρονικά, παραμένουν και συνεχώς οξύνονται.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου καθημερινά βιώνουμε την υποβάθμιση των σπουδών και του μέλλοντός μας. Το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του παρότι αποφάσισαν και πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς από τον Οκτώβρη, μέχρι σήμερα σε πολλά μαθήματα δεν έχουν δοθεί βιβλία, ενώ βρισκόμαστε παραμονές εξετάσεων προόδων.

Ταυτόχρονα παραμένουν οι ελλείψεις σε καθηγητές, υλικοτεχνική υποδομή. Επιπλέον πρόσθετο οικονομικό βάρος στην καθημερινότητα μας, αποτελεί η μη χορήγηση φοιτητικού πάσο για μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ.

Το σύνολο των προβλημάτων το οποίο καταγράφεται και στο διεκδικητικό μας πλαίσιο αποτελεί την στρατηγική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του ΥΝΑ προωθώντας την υποβάθμιση των σπουδών μας προς όφελος των τρωκτικών της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης και των εφοπλιστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους σπουδαστές να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας διεκδικώντας σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Για να ανταποκρίνονται οι γνώσεις μας με τις νέες τεχνολογίες, για να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

Πειραιάς: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας» (ΦΩΤΟ)