ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Καλεί στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  την Τρίτη 17 Απρίλη 19:00 στο Σύνταγμα

«Οι σπουδαστές της ΑΕΝ δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια!», τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου, καλώντας στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 17 Απρίλη στις 19.00 στο Σύνταγμα.

Στο κάλεσμά του αναφέρει:

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14/4, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιτέθηκαν στη Συρία.

Καταδικάζουμε τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις που εγκυμονούν αυξημένους κινδύνους για εμάς και τους γείτονες λαούς, κάνοντας πιο πιθανό το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πολεμικές συγκρούσεις βαπτίζονται “ανθρωπιστική βοήθεια” κατασκευάζοντας διάφορα προσχήματα. Στο Ιράκ τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Σαντάμ, στη Συρία τα χημικά του Άσαντ. Θέλουν να κρύψουν το πραγματικό τους κίνητρο: ΗΠΑ – ΕΕ κοντράρονται με τη Ρωσία και τους συμμάχους της στην περιοχή για το ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο σε νέες αγορές – περιοχές και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

Τώρα ξεσηκωμός, δεν χωράει εφησυχασμός!

Μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας, για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των σπουδαστών και των εργαζομένων.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια!

Όπλο μας η αλληλεγγύη των λαών! Ξεσηκωμός παντού να σταματήσει το νέο έγκλημα!

Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία!
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας τώρα ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς».