ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ : Κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα

Τους σπουδαστές που μαζικά πήραν μέρος στην κινητοποίηση στη διοίκηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου την Τέταρτη 7 Νοέμβρη χαιρετίζει το ΔΣ του Συλλόγου της ΑΕΝ, με ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Μετά την επιτυχημένη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 6 Νοέμβρη οι σπουδαστές μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, απαντήσαμε με δράση. Κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης διαμορφώσαμε τα αιτήματα που είναι αναγκαία σήμερα για τις σπουδές και το μέλλον μας. Με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας συνεχίζουμε πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του συνόλου των προβλημάτων μας, ζητάμε την άμεση απάντηση της διοίκησης της σχολής που εκφράζει την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΝΑ για την μεγιστοποίηση των κερδών των εφοπλιστών. Συνεχίζουμε με παρέμβαση του Συλλόγου Σπουδαστών στο υπουργείο Ναυτιλίας απαιτώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Τα αιτήματά μας δεν είναι καινούργια, είναι προβλήματα χρόνων που συνεχίζουν να διαιωνίζονται. Η υποβάθμιση των σπουδών μας από τις πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του ΥΝΑ μέχρι και σήμερα, συντελούν στην όξυνσή τους. Οι σπουδαστές, οργανώνοντας την πάλη μας μέσα από το Σύλλογο Σπουδαστών, σύλλογος που δημιουργήθηκε έπειτα από αγώνες και διώξεις, θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών και της ζωής μας».

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών  στη διοίκηση της ΑΕΝ Ασπροπύργου

Ο Σύλλογος Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου διεκδικεί:

 • Αποκλειστικά ενιαία, δημόσια και δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
 • Εκσυγχρονισμός του αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού.
 • Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και ναυτοδιδασκάλων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
 • Άμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!
 • Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Ναυτιλίας και της διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Δωρεάν μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Το σπουδαστικό πάσο να έχει ισχύ όπως και σε άλλες σχολές για εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, διάφορους άλλους φορείς κ.ά.
 • Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και των εργαστηρίων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.
 • Λειτουργία υποδομής με υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και την εκπόνηση εργασιών με σταθερή πρόσβαση στο Internet και ασύρματη σύνδεση WiFi σε όλους τους χώρους της σχολής.
 • Να λειτουργήσει δωρεάν σίτιση με κανονικό γεύμα για όλους καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.
 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου της ΑΕΝ.
 • Κατάργηση του ΠΔ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.
 • Εισαγωγή όλων των ειδικών σχολείων στο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τότε να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος (GO, ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.ά.).
 • Λειτουργία χώρων αθλητισμού για αθλητικές ομάδες και πολιτισμού για θεατρικές, μουσικές ομάδες κ.λπ.