Στο πλευρό των εγκαταλειμμένων εργαζομένων των αλιευτικών πλοίων «SUN1» και «SUN2» η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ

Συνέντευξη Τύπου έξω από τα αλιευτικά πλοία «SUN1» και «SUN2», της εταιρείας «SEVEN SEAS», στα οποία είναι εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Καλαμάτας από το Γενάρη 17 εργαζόμενοι από την Αίγυπτο, το Σουδάν και τη Μαυριτανία, παραχώρησε την Τρίτη 12 Ιούνη, παρουσία των εργαζομένων στα αλιευτικά, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε μετά από την αδιαφορία των υπηρεσιών του κράτους και την αναρμοδιότητα που δήλωναν στα προβλήματα των εργαζομένων, παρά και τις καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των εργαζομένων των αλιευτικών, ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίοι τους έχουν αφήσει στη μοίρα τους. Διεκδικούν από τις Ελληνικές κρατικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε άμεσα να υποχρεώσουν τον πλοιοκτήτη να τους πληρώσει και με ευθύνη του κράτους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, τα μέλη της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλαν τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δεν ψήφισε το αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων των συγκεκριμένων αλιευτικών πλοίων. Όπως τόνισαν, «εμείς επιμένουμε και δεν μας ενδιαφέρουν οι αρμοδιότητες του κράτους των εφοπλιστών. Ζητάμε τώρα από όλους τους κρατικούς φορείς να παρέμβουν άμεσα και να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους, ώστε ο Σαουδάραβας πλοιοκτήτης να αναγκαστεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του στους συναδέλφους μας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επαναπατρισμού των εργαζομένων, με την επίβλεψη των Ελληνικών αρχών».