Σοβαρό ατύχημα σε επισκευαζόμενο πλοίο στην Ισπανία με ελληνικό συνεργείο – Αποκρύφτηκε από τις τοπικές αρχές

Σοβαρό ατύχημα με τραυματία έναν Έλληνα εργαζόμενο, σημειώθηκε στο επισκευαζόμενο Πλοίο «HSL NIKE», στο Ναυπηγείο «Cernaval group shipyard», στην Πόλη Αλχεθίρας, το οποίο αποκρύφτηκε ουσιαστικά από τις τοπικές αρχές.

Μάλιστα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, καταγγέλλει ότι ενημερώθηκε μόλις σήμερα το πρωί και άμεσα προέβη σε παρέμβαση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να παρέμβει αλλά και στις αρμόδιες ισπανικές αρχές ζητώντας ενημέρωση και διευκρινίσεις.

Στο επισκευαζόμενο πλοίο, εργαζόταν ελληνικό συνεργείο το οποίο είχε προσλάβει εργαζόμενους από το Πέραμα για εργασίες εκτός έδρας και τραυματίας είναι ο Αλέξανδρος Τσαγκαράκης.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «ο συνάδελφος Τσαγκαράκης Αλέξανδρος, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ταξί, με σοβαρά εγκαύματα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα τον επέστρεψαν πίσω και τον εγκατέλειψαν στην καμπίνα του.

Το ατύχημα αποκρύφθηκε από τις τοπικές αρχές και δεν δηλώθηκε ούτε στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της βραχείας νοσηλείας του.

Οι κίνδυνοι για την υγεία του είναι τεράστιοι, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθει μόλυνση (με γνώμονα τις ανοιχτές πληγές που έχει και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έχει αφεθεί).

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αρμόζουσα στην περίσταση νοσηλεία του συναδέλφου και τον ασφαλή άμεσο επαναπατρισμό του, αφού κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή του συναδέλφου».

  • Στον χάρτη το ναυπηγείο που σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα στην Ισπανία