Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Θάσου

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου, Λιμένα – Κεραμωτής και Πρίνου – Κεραμωτής, λόγω των λιμενικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας.

Στην καταγγελία του σημειώνει ότι «ανησυχία μας προκαλούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και οξύνονται πριν ακόμα αρχίσει η αυξημένη κίνηση επιβατών και οχημάτων στις πορθμειακές γραμμές».

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για «μη ορθή διαχείριση των λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής που έχει ως αποτέλεσμα στα πλοία που εξυπηρετούν τις τοπικές γραμμές να μην παραχωρούνται θέσεις ελλιμενισμού και πρόσδεσης», ενώ υπάρχουν θέσεις οι οποίες μένουν κενές. Προσθέτει ότι αν γίνει καλύτερος προγραμματισμός, τα πλοία δεν θα κατευθύνονται σε μακρύτερα λιμάνια και δεν θα μένουν στο αγκυροβόλιο επί ώρες και σε αναμονή.

«Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μακροχρόνια και συνεχή απασχόληση των πληρωμάτων ξεπερνώντας συχνά τα όρια που θέτουν οι Διεθνείς Κανονισμοί και η Νομοθεσία για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών που έχουν θεσπιστεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την αποφυγή κάθε κινδύνου για την πρόκληση οποιουδήποτε ατυχήματος. Ερωτάται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, η Λιμενική Αρχή Θάσου και το Λιμενικό Ταμείο Θάσου ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ναυτεργατών και προβλεφθεί η ασφαλής πρόσδεση των πλοίων», σημειώνει στην καταγγελία του το Συνδικάτο.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του ώστε να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα του Συνδικάτου ζητούν και τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.