Σημαντική επιτυχία κατά των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Γ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ

Σημαντική επιτυχία των ταξικών δυνάμεων στην Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ την περασμένη Πέμπτη 7 Ιούνη, ενάντια στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που, με την αμέριστη στήριξη κυβερνητικών μηχανισμών και παραγόντων του ΤΕΕ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να ποδηγετήσουν το σώμα της ΓΣ.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε τις θέσεις της «Πανεπιστημονικής», επιδοκιμάζοντας μάλιστα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σε συμπαράταξη με το συντονιστικό όργανο των συνταξιουχικών οργανώσεων. Παράλληλα, καταδίκασε την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ για καθαίρεση του επικεφαλής της «Πανεπιστημονικής» Συνταξιούχων από το ΔΣ και αντικατάστασή του από δικό της εκπρόσωπο.

Όπως τονίζει η «Πανεπιστημονική», «το φιλοκυβερνητικό προεδρείο της Ένωσης μόλις διαπίστωσε, κατά την εκλογή του προέδρου, ότι η πλειοψηφία του σώματος τάσσεται απέναντί του, αποχώρησε χωρίς να καταθέσει Οικονομικό Απολογισμό. Μετά το πέρας των ομιλιών, η ΓΣ καταψήφισε ομόφωνα, με ένα λευκό, το Διοικητικό Απολογισμό της πλειοψηφίας και διαμόρφωσε το αγωνιστικό σχέδιο Απόφασης, που υπερψήφισε ομόφωνα».

Επίσης, η «Πανεπιστημονική» «χαιρετίζει τους φίλους και όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί της στη σημαντική αυτή μάχη, που ανοίγει νέους ορίζοντες στον αγώνα των συνταξιούχων μηχανικών ενάντια στη νέα επίθεση στο λεηλατημένο εισόδημά τους, για την ανάκτηση όσων τους έχουν αρπάξει μέχρι σήμερα».

Τέλος, καλεί στην Παναττική – Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Ιούνη στις 10.00 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.