ΣΑΜΟΣ: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση για το Προσφυγικό και την υποβάθμιση της Υγείας

Με συνθήματα όπως “κλείστε τα hot spot τα κέντρα φυλακές – να μην εγκλωβίζονται ανθρώπινες ψυχές”, “κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών – όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών”, “θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία, του λαού δικαίωμα είναι η υγεία” κ.ά. , χιλιάδες λαού στη Σάμο συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία το πρωί της Πέμπτης 7 Φλεβάρη, σε μια συγκέντρωση που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων στο νησί.

Δεκάδες σωματεία, επαγγελματικοί φορείς, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έδωσαν το «παρών». Με κεντρικό σύνθημα, Stop στο έγκλημα να κλείσει τώρα το hot spot. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Όχι στην υποβάθμιση της υγείας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Τζίχας, υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύντομες ομιλίες έγιναν από τα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιώργος Κολλάρος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Βάσω Βρυνιώτη, ο πρόεδρος εστίασης και ψυχαγωγίας Σάμου, Μιχάλης Μητσός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου, Τριαντάφυλλος Καββάδας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, και ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Σάμου, Στεφανής Νίκος.

Χαιρέτισαν εκ μέρους του Δήμου Σάμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Αμυρσώνης και εκπρόσωπος της Μητρόπολης.

Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος, που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία προς το Νοσοκομείο Σάμου όπου επιδόθηκε το ψήφισμα στο διοικητή του Νοσοκομείου, διεκδικώντας στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό.

Χαιρετισμός του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Στην απεργιακή συγκέντρωση, χαιρέτησε εκ μέρους του ΕΚΣ, η πρόεδρός του Βάσω Βρυνιώτη, η οποία ανάφερε τα εξής:

«Εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, χαιρετίζουμε τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες που σήμερα είναι εδώ και διαδηλώνουν για να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των εγκλωβισμένων αλλά και των κατοίκων του νησιού μας. Για να κλείσει το hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο, να απεγκλωβιστούν από το νησί πρόσφυγες και μετανάστες. Για να καλυφθούν οι ελλείψεις στην Υγεία.

Χαιρετίζουμε το κοινό πλαίσιο και τις κοινές δράσεις των σημαντικότερων σωματείων, μαζικών φορέων και συλλόγων της Σάμου και την κλιμάκωση του κοινού αγώνα με 24ωρη Πανσαμιακή Απεργία. Είναι συνέχεια της προηγούμενης δράσης και αποτελεί σημαντική κατάκτηση. Πρέπει να συνεχίσουμε και εδώ και στα άλλα νησιά για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την βαρβαρότητα.

Συνάδελφοι, η σημερινή συγκέντρωση είναι συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχειας που υπάρχει στις χώρες τους. Σε όλους όσοι ήρθαν εδώ για να σωθούν από τις βόμβες, τις διώξεις, την πείνα και την εξαθλίωση, με στόχο να πάνε σε άλλες χώρες, να ενωθούν με τις οικογένειές τους.

Η σημερινή συγκέντρωση εκφράζει ότι Έλληνες και ξένοι, άνθρωποι του μόχθου και βιοπαλαιστές, παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια. Ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Θέλουμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας ελεύθεροι, χωρίς φτώχεια και πολέμους. Να έχουμε δουλειά, υγεία και μόρφωση για τα παιδιά μας.

Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι συγκέντρωση αγανάκτησης για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Hotspot, όπου άνθρωποι ζουν σε σκηνές, χωρίς θέρμανση, με λιγοστό νερό, μέσα σε ακαθαρσίες, στη λάσπη και τη βροχή. Για τις συνέπειες που έχει αυτό μαζί και ειδικότερα για την πόλη του Βαθιού.

Με τη συγκέντρωση αυτή, ο Σαμιακός λαός απαιτεί να κλείσει το Hotspot στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και αυτοί οι άνθρωποι που είναι διπλά εγκλωβισμένοι στο νησί και τη χώρα, εξαιτίας της συμφωνίας κυβέρνησης – ΕΕ – Τουρκίας, να απεγκλωβιστούν άμεσα. Δεν θα επιτρέψουμε το νησί μας να γίνει μόνιμη φυλακή ανθρώπων, όπως οι θάλασσές μας έχουν γίνει νεκροταφεία. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αποφάσεις και τις συμφωνίες τους και ζητάμε την κατάργησή τους. Κυβέρνηση και όσοι συναινούν σε αυτές τις επιλογές, έχουν ευθύνη για την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας τόσο για αυτούς τους ανθρώπους όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό.

Στη Σάμο να υπάρχει ένας μικρός χώρος προσωρινής παραμονής όπου θα τους παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα γίνεται καταγραφή και ταυτοποίησή τους και άμεσα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να μετακινούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι αιτήσεις ασύλου να γίνονται στην ενδοχώρα. Εκεί να μεταφερθούν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Στην ενδοχώρα να διαμένουν προσωρινά σε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, απ όπου γρήγορα, με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.

Είναι γνωστό ότι μόλις το 0,4% επιθυμεί να μείνει στη χώρα μας, επομένως εδώ βρίσκονται παρά τη θέλησή τους.

Στη σημερινή μας συγκέντρωση, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας στη δημιουργία οποιουδήποτε νέου hotspot στο νησί που θα μονιμοποιήσει τον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων.

Με τη στάση και τις θέσεις μας, συγκρουόμαστε με την αιτία που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Τασσόμαστε ενάντια στις επεμβάσεις κρατών και οργανισμών που κάνουν πολέμους για τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των υδρογονανθράκων.

Η αχόρταγη επιθυμία για κέρδη των ισχυρών αυτού του κόσμου, η αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη τους, είναι η αιτία για την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φοροληστεία, την υποβάθμιση της υγείας, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, των διακοπών ρεύματος και των πλειστηριασμών που έχουμε στην πατρίδα μας.

Η ίδια αχόρταγη επιθυμία των μονοπωλίων, που ανταγωνίζονται για τα κέρδη τους, είναι η αιτία που ξεριζώνει αυτούς τους ανθρώπους είτε από τον πόλεμο είτε από την φτώχεια. Ίδια η μήτρα του κακού, της φτώχειας, του πολέμου και της προσφυγιάς. Δεν αφήνει το λαό να ζήσει ήσυχος και ευτυχισμένος απ’ όπου και αν κατάγεται, ότι χρώμα και να έχει. Αίμα και θάνατο μυρίζει η «ανάπτυξή» τους. Μακελεύουν και φτωχοποιούν τους λαούς δήθεν για τους σώσουν!

Συνάδελφοι, τα αιτήματά μας, το πλαίσιο των φορέων και συλλόγων της Σάμου, χτυπά κατευθείαν στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ που η κυβέρνηση υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο. Βρίσκεται σε αντίθεση με τις κραυγές των κάθε λογής εθνικιστών, ναζιστών και ρατσιστών. Ακουμπάνε τις ανάγκες και τις αγωνίες ντόπιου και ξένου πληθυσμού. Δεν επιδέχονται καμιά διαστρέβλωση ή λασπολογία.

Εμείς βάζουμε στην άκρη κάθε φωνή και εθνικιστικό μόρφωμα, όπως και αν καμουφλάρεται, που μπορεί να αποκαλεί τους πρόσφυγες λαθραίους, που βλέπει αυτούς τους ανθρώπους σαν μιάσματα, που προσπαθεί να ξεσηκώνει τον ντόπιο πληθυσμό να στραφεί εναντίον τους, αντί να παλέψει για την πραγματική αιτία των προβλημάτων του.

Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να αφήσει την πατρίδα του και το σπίτι του, κανείς δεν θέλει να μείνει αμόρφωτο το παιδί του, να ζει στις λάσπες, με κίνδυνο σοβαρών ασθενειών από τις κακουχίες, μάλιστα σήμερα που η επιστήμη της ιατρικής έχει κάνει άλματα και όλοι πρέπει να την απολαμβάνουμε, γι αυτό παλεύουμε ταυτόχρονα και για κάλυψη όλων των ελλείψεων στον τομέα της υγείας στο νησί μας.

Όλοι μαζί, κλιμακώνουμε τη δράση μας, κρατάμε τη συνοχή και το πλαίσιό μας σαν μια γροθιά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να κλείσει το Hotspot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα!

Με τη σημερινή μας αγωνιστική πρωτοβουλία, φέρνουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας όσο και των προσφύγων-μεταναστών.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαών όλων των χωρών για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Ο χαιρετισμός του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησε ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι ασθενείς αλλά και κάθε λαϊκή οικογένεια στο νησί, βιώνουν καθημερινά την ολοένα και πιο άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας. Έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και του ΕΚΑΒ έχει φέρει τα πράγματα σε οριακή κατάσταση. Οι γιατροί εξαντλούνται σε ατελείωτες κι απανωτές εφημερίες, καθώς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, έχοντας καθημερινά στην ευθύνη τους την υγεία εκατοντάδων ασθενών.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει στην υγεία την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτελεί πρόκληση για τους Σαμιώτες ότι πριν ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κυβέρνησης στη Λέσβο, μαζί με τις διακηρύξεις για την “ανάπτυξη που έρχεται” και την “έξοδο από τα μνημόνια”, έγινε αναφορά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ότι “λεφτά υπάρχουν” για το Νοσοκομείο Σάμου, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “διαφήμιζαν” ότι το Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με δωρεές και προσφορές. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για την Υγεία!

Πριν δυο μέρες, επανέλαβε στη Βουλή πάλι ότι το Νοσοκομείο έχει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο συρτάρι του. Εμείς απαντάμε στον κύριο Πολάκη και στη Κυβέρνησή του “να τα χαίρονται”! Ο κόσμος γνωρίζει και διαπιστώνει καθημερινά τις ελλείψεις, τα κουρελιασμένα κλινοσκεπάσματα, τα σπασμένα κρεβάτια, και τις ρημαγμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και ο λαός της Σάμου, βιώνουν τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, την εξουθένωση όλων των εργαζομένων, τις ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο και τα ραντεβού με πολύμηνη αναμονή έως και έναν χρόνο.

Η κυβέρνηση, με την πολιτική που εφαρμόζει, έχει εγκαταλείψει στο έλεος τους κατοίκους του νησιού μας.

Πέντε ολόκληρα χρόνια, το Νοσοκομείο Σάμου δεν έχει δικούς του παιδιάτρους, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε η Παιδιατρική Κλινική όπως και όλο το Νοσοκομείο με μπαλώματα, με μετακινούμενους γιατρούς από άλλους χώρους και φτάσαμε στο σημείο να υπολειτουργούν τμήματα και κλινικές με σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών.

Μας παραμυθιάζουν πως δεν έρχονται γιατροί στη Σάμο. Εμείς τους ρωτάμε: Το ίδιο συμβαίνει και με το υπόλοιπο προσωπικό; Νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, ΕΚΑΒ και εκατοντάδες νέα παιδιά στο νησί μας έχουν σπουδάσει και έχουν πτυχία στα επαγγέλματα Υγείας. Εκεί γιατί δεν προκηρύσσονται θέσεις;

Μας παραμυθιάζουν πως το πρόβλημα του Νοσοκομείου δημιουργείται λόγω του προσφυγικού. Τους απαντάμε. Και πριν ήμασταν καλύτερα; Η Ικαρία που δεν έχει πρόσφυγες, γιατί το Νοσοκομείο της είναι υποστελεχωμένο; Βεβαίως και το προσφυγικό – μεταναστευτικό επιβαρύνει το Νοσοκομείο, αφού η κυβέρνηση δεν φρόντισε να έχει στελεχωμένο πολυιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι έκφραση της πολιτικής που θεωρεί την Υγεία του λαού κόστος και που την οδηγεί στα χέρια των επιχειρηματιών, με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίησή της.

Κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ανανέωση του παλαιωμένου προσωπικού και η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Εδώ και τώρα απαιτούμε να δοθεί λύση με ευθύνη του κράτους. Να προσληφθούν τώρα παιδίατροι και όλες οι άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες στο νοσοκομείο μας.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

Γιατί εμείς δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο λαό.

Για το μεταναστευτικό:

– Απαιτούμε να κλείσει ΤΩΡΑ το “κολαστήριο” που υπάρχει εκεί πάνω.

– Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί και από τη χώρα.

– να σταματήσει ΤΩΡΑ το έγκλημα που διαπράττουν κυβέρνηση και Ε.Ε. σε βάρος αυτών των ανθρώπων, αλλά και σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας».

Το ψήφισμα της Πανσαμιακής απεργιακής συγκέμτρωσης:

«Εμείς οι Σαμιώτες και Σαμιώτισσες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία Θ. Σοφούλη στη Σάμο κατά την διάρκεια της 24ωρης Πανσαμιακής Απεργίας,

Διαπιστώνουμε

Ότι η κυβέρνηση για το οξυμένο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μας κοροϊδεύει συστηματικά, μας εμπαίζει και αδιαφορεί για την ανθρωπιστικό έγκλημα που με την ανοχή της συντελείται στο νησί. Έχει τεράστια ευθύνη, όπως και κάθε άλλος που στηρίζει τις επιλογές της και την πολιτική αυτή, για τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Τουρκία και την Ε.Ε. που οδηγεί στον εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στο νησί μας, για την εξαθλίωσή τους, για το ότι αργοπεθαίνουν σε ένα νησί και σε μια πόλη με πολλά προβλήματα εξ αιτίας της έλλειψης υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης, για τις σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Το κλείσιμο του hotspot και ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα είναι η μόνη λύση που θα φέρει αποτέλεσμα στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, στα προβλήματα που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά και ο ντόπιος πληθυσμός.

Εκφράζουμε

με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη συμπόνια μας σε αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες και τις εστίες τους για τα κέρδη των ισχυρών, είναι θύματα της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς. Δεν ανεχόμαστε άλλο να ζουν μέσα στις λάσπες, το κρύο και τη βροχή, μαζί με τρωκτικά, ευάλωτοι σε ασθένειες και κακουχίες.

Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ :

  • Να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί νέο hotspot στη Σάμο.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστεςαπό το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες καθώς και σε όσους ήδη έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέληση τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου εκείθα γίνονται οι αιτήσεις τους.
  • Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησηςκαι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας

Επίσης, διαπιστώνουμε, ότι τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας καθημερινά διογκώνονται ενώ η κυβέρνηση δείχνει χαρακτηριστική αναλγησία, αδιαφορεί και κωφεύει. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μη καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Το νοσοκομείο αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς επιβαρύνεται και με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφού η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για δομή υγείας μέσα στο hotspot. Οι εξουθενωμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες όλο το 24ωρο προσπαθώντας να εξετάσουν και να νοσηλεύσουν ντόπιους ασθενείς και πρόσφυγες-μετανάστες με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώνονται με τις συνθήκες που ζουν μέσα στο hotspot.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να προσληφθούν τώρα παιδίατροιγια να λειτουργήσει εύρυθμα η παιδιατρική και μαιευτική κλινική
  • Άμεση στελέχωσητου νοσοκομείου, όλων των μονάδων υγείας στο νησί καθώς και του ΕΚΑΒΜαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών
  • Δημιουργία ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους»