ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση

Τελευταία ενημέρωση 31/12/2018.

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει μείνει από την Παρασκευή το νησί της Σαμοθράκης. Το μοναδικό πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

«Η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες μέρες οι επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης αποδεικνύει περίτρανα πώς όσο στις μεταφορές μπαίνει, όπως και παντού, ως γνώμονας το κέρδος ο λαός βρίσκεται πάντα να πληρώνει τα σπασμένα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα από τις 28/12 το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο αφού η σύνδεση έχει διακοπεί για άλλη μια φορά μιας και το μοναδικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο βρίσκεται δεμένο για επισκευή, ενώ το εναλλακτικό πλοίο παρουσίασε και αυτό βλάβη. Η τρίτη περίπτωση που παρουσιάστηκε από την εταιρεία, σταμάτησε από το υπουργείο για λόγους ασφαλείας. Το ρίξιμο ευθυνών από την εταιρεία στο υπουργείο και τούμπαλιν επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από την ουσία. Πώς δηλαδή όσο οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν πεδίο κερδοφορίας ο λαός θα βρίσκεται έρμαιο στην τύχη του κάθε επιχειρηματία.»

Με σκάφος του Λιμενικού η μεταφορά επιβατών από και προς το νησί!

Με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης 090 «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος, θα γίνεται η μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών από και προς τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς το Λιμενικό Σώμα διέθεσε το σκάφος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που δημιούργησε η αναλγησία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «ΣΑΟΣ ΙΙ», αλλά και η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, το «Γαύδος» κατέπλευσε στο λιμάνι Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης, χθες το βράδυ και, αφού επιβίβασε εξήντα επτά επιβάτες, απέπλευσε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια το ένα με ογδόντα έξι επιβάτες από την Αλεξανδρούπολη προς την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και το δεύτερο με έξι επιβάτες από την Καμαριώτισσα προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.