Πρόκληση η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με προέδρους Σωματείων που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική

Τη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με προέδρους 9 ναυτεργατικών σωματείων παραμονές της απεργίας για το Ασφαλιστικό καταγγέλλουν οι ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Επισημαίνουν ότι αυτά τα σωματεία όχι μόνο δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό, αντίθετα έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και την κρουαζιέρα.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ σημειώνουν:

«Παραμονές της 24ωρης απεργίας στις 18 Φλεβάρη, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε στις 14 Φλεβάρη με τους προέδρους των 9 ναυτεργατικών σωματείων, Πλοιάρχων, ΠΕΜΕΚΕΝ, Οικονομικών Αξιωματικών, Φροντιστών, Ηλεκτρολόγων, Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, Τροφοδοσίας, Πρακτικών Πλοιάρχων και Κυβερνητών, Ναυτών M/S – Π/Κ – O/Γ.

Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες η αναφορά σε δελτίο Τύπου του υπουργείου ότι “στη διάρκεια της συνάντησης οι πρόεδροι των εννέα σωματείων της ΠΝΟ έθεσαν σειρά φορολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων καθώς και σειρά επιμέρους κλαδικών θεμάτων”.

Αυτοί οι 9 πρόεδροι που ξαφνικά κόπτονται για τα προβλήματα των ναυτεργατών, δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό, αντίθετα έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους μαζί με τον γγ Χαλά Γ. και τον πρόεδρο των Ναυτών Νταλακογεώργο Α. για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και την κρουαζιέρα.

Συνυπάρχουν στο βρώμικο αλισβερίσι με τους εφοπλιστές στις συμφωνίες έναντι αμοιβής για την εφαρμογή των μισθολογίων της ITF στους αλλοδαπούς ναυτεργάτες, να μειώνονται διαρκώς οι οργανικές συνθέσεις των καραβιών, αυξάνοντας την ανεργία, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Η συνάντηση επιβεβαιώνει τον ενορχηστρωμένο “σκυλοκαυγά” που έχουν στήσει για την καρέκλα του γγ στην ΠΝΟ, προετοιμάζοντας σε συνεργασία με τους εφοπλιστές τις ανατροπές σε ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης με τη στάση του αποδέχεται το όργιο νοθείας και εκφυλισμού που έχει καταγγελθεί και έχει συντελεστεί σε αρχαιρεσίες ναυτεργατικών σωματείων, όπως στην Ένωση Πλοιάρχων, την ΠΕΜΕΚΕΝ, Πρακτικών Πλοιάρχων κ.ά.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν μαζικά – μαχητικά στην 24ωρη απεργία στα καράβια των λιμανιών Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, να δώσουν δυναμικό “παρών” στις 10.30 στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά».