ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ COSCO: Εξόρμηση – ενημέρωση των εργατών για την τραμπούκικη επίθεση από το μηχανισμό των εργολάβων

Εξόρμηση – ενημέρωση στους εργάτες της προβλήτας Ι και ΙΙ της COSCO  έκανε νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), για τη χθεσινή τραμπούκικη επίθεση των εργολάβων στον πρόεδρο  του Σωματείου των εργαζομένων Μάρκο Μπεκρή.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και καθολικής καταδίκης της τραμπούκικης επίθεσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από Σωματεία και φορείς του Πειραιά ενώ μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Σωματείου στους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας αλλά και της βραδινής την ώρα που οι εργάτες σχολούσαν.

Στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στήθηκαν δύο μαζικές συγκεντρώσεις με τους εργαζόμενους από τις δύο βάρδιες οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου για την τραμπούκικη επίθεση, την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει εργοδοτικό Σωματείο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη τη Σύμβασης, αλλά και για την ανάγκη να πάρει απάντηση αυτή η μεθόδευση με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στην ΕΝΕΔΕΠ.

Τις επόμενες μέρες η εργοδοσία αναμένεται να απαντήσει γραπτά στα αιτήματα του Σωματείου για τη νέα Συλλογική Σύμβαση ενώ άμεσα το Σωματείο προγραμματίζει γενική συνέλευση για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.