Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα και Καβάλα – Πρίνος Θάσου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν είναι καλό πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές δρομολογίων.

Λόγω  των ισχυρών ανέμων, το πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ”, δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Σούδας.

Λίγο μετά τις 8 το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο, Πειραιάς-Χανιά, κατάφερε να δέσει, με την συνδρομή σκαφών του λιμενικού, ενώ πάλευε με τα κύματα για σχεδόν δύο ώρες.

Προβλήματα και με το πλοίο των Μινωικών

Επίσης, να σημειωθεί, ότι το πλοίο των Μινωικών γραμμών, από Πειραιά προς Χανιά, έδεσε στο λιμάνι της Σούδας, στις 04.30, ωστόσο αναχώρησε  με προορισμό το Ηράκλειο στις 08.00, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην Κρήτη έχει 7-8 μποφόρ και τοπικά 9, ενώ η θερμοκρασία, κυμαίνεται από  08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.