ΠΟΡΘΜΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ : Καταγγελία για τα σοβαρά προβλήματα των ναυτεργατών

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, που εκτελούν δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου – Λιμένα – Κεραμωτής από την μη εφαρμογή της ΣΣΕ πορθμείων και για την μεταφορά ασθενών καταγγέλλει το Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας.

Στην καταγγελία του σημειώνει:

«Στις πορθμειακές γραμμές Πρίνου – Καβάλας και Θάσου – Κεραμωτής, που δραστηριοποιούνται τρεις ναυτιλιακές εταιρίες (ΑΝΕΘ – ΝΕΚ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ) και εργάζονται περίπου 140 ναυτεργάτες, λόγω της κατάρτισης των δρομολογίων (ονομαστικά κατά πλοίο) δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής προς τους ναυτεργάτες των δύο ρεπό τον μήνα που ορίζει η ΣΣΕ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ακατάπαυστα και να ξεκουράζονται μόνο στην περίπτωση που παίρνουν την κανονική τους άδεια.

Καλούνται ο κεντρικός λιμενάρχης και το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών να βρουν φόρμουλα ενόψει του νέου καταρτισμού των δρομολογίων (Νοέμβρη 2019 – Οκτώβρη 2020) ούτως ώστε οι ναυτεργάτες να παίρνουν μηνιαία τα ρεπό που δικαιούνται καθ’ όλη την δρομολογιακή περίοδο που ακολουθεί .

Πάγιο αίτημά μας επίσης είναι η συμμετοχή και της εταιρίας Όσιος Δαυίδ (Στέλιος Φιλιάγκος), στην διακομιδή των ασθενών από την Θάσο προς την Καβάλα που μέχρι σήμερα παρ’ όλες τις παρεμβάσεις των φορέων του νησιού αρνείται να εκτελέσει.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του για να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα του Συνδικάτου ζητούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».