ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΚΕ: «100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς» – Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιούνη 

Με πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιούνη, το Πολιτικό – Πολιτιστικό Διήμερο για Έλληνες και μετανάστες Εργάτες που διοργανώνει για 18η χρονιά, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια.

Ο χώρος, που έχει στηθεί με το μεράκι και την προσφορά κομματικών και κνίτικων μελών, γέμισε μουσικές και χρώματα από τα περίπτερα Ελλήνων και μεταναστών εργατών που συναντήθηκαν και φέτος για να συζητήσουν αλλά και να γλεντήσουν μαζί, για να διατρανώσουν τη θέση τους πως τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν ξένοι και Έλληνες εργάτες, αφού έχουν κοινά προβλήματα και κοινό εχθρό την πολιτική του κεφαλαίου.

Μετανάστες και πρόσφυγες, κατατρεγμένοι και οι μεν και οι δε από τον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του ανά τον κόσμο και Έλληνες εργάτες που υφίστανται τον οικονομικό στραγγαλισμό και την εκμετάλλευση από την εξουσία των μονοπωλίων.

Οι εκδηλώσεις φέτος συμπίπτουν με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ κι έχουν σύνθημα: «100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Περίπτερα έχουν στηθεί από τις κοινότητες και Συλλόγους από τις εξής χώρες: Αφγανιστάν, Αιθιοπία, Μαγαδασκάρη, Κένυα, Φιλιππίνες, Κονγκό, Νιγηρία, Σρι Λάνκα, Μαρόκο, Καμερούν, Μπουργκίνο Φάσο Γκάνα, Τανζανία, Σουδάν, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ρωσία.

Επίσης υπάρχουν ταμπλό με φωτογραφίες από τα προηγούμενα 17 Διήμερα Ελλήνων και μεταναστών Εργατών στο πάρκο Φιξ, καθώς και ταμπλό με τις θέσεις του Κόμματος για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ενώ ο παιδότοπος που λειτουργεί και τις δύο μέρες γέμισε με φωνές και τραγούδια των μικρών παιδιών που ενθουσιάστηκαν με τις διάφορες δραστηριότητες που γίνονται.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα της μόρφωσης των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων» με ομιλητές τον Σπύρο Μαρίνη, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Νίκη Κυριαζή, εκπαιδευτικός από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ελληνικού. Αμέσως μετά τις ομιλίες έγιναν ερωτήσεις και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για το θέμα.

https://youtu.be/fK0ANuEJ2ZU

Μετά τη συζήτηση ξεκίνησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με:

– Διαβαλκανικούς χορούς με τη χορευτική ομάδα ΕΛΚΕΛΑΜ «Από τον Δούναβη στον Έβρο».

– Χορευτικό από τον Ρωσικό Μουσικό Σύλλογο «Μπεριόσκα».

– Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

– Λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιούνη: 

  • Στις 8 μ.μ.: Χοροί από χορευτικό συγκρότημα από το Μπαγκλαντές.
  • Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 9.15 μ.μ.: Τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα Βουλγαρίας «Ροντίνα».
  • Στις 11 μ.μ.: Λαϊκό γλέντι.