ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και των ΠΑΕ για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

«Στον αέρα» βρίσκονται για μία ακόμα φορά τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, μετά και την άκαρπη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και των εκπροσώπων της Super League. Η συνάντηση επιβεβαίωσε το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2019/20 – ο υφυπουργός επέμεινε στο κυβερνητικό σχέδιο, που προβλέπει 14 ομάδες, η δε Super League ζητά να παραμείνουν 16.

Η αντιπροσωπεία της Super League αποτελούνταν από τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μπαταγιάννη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση (επίσης εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ) και τους κ.κ. Μάρκου (ΑΕΛ), Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Δάρρα (Πανιώνιος), Μποροβήλο (Αστέρας Τρίπολης), Μπούση, Πουρσανίδη, Σαμαρά (ΟΦΗ) και Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης).

Οι εκπρόσωποι της Λίγκας ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση από την επόμενη σεζόν αλλά από τη μεθεπόμενη (2020/21) και να παραμείνει σε ισχύ το τηλεοπτικό συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι ως προαπαιτούμενο για την αναδιάρθρωση (τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο για 7 ομάδες). Ο υφυπουργός από την πλευρά του διαφώνησε κάθετα και ζήτησε να ισχύσει η περσινή συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία περιλάμβανε τη δημιουργία δύο πρωταθλημάτων, Super League 1 και Super League 2, με 14 ομάδες το καθένα, καθώς και πλήρη αναδιάρθρωση της Football League.

Οι ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι καθώς το τρέχον πρωτάθλημα βρίσκεται πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, δεν υπάρχει ακόμα το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία της Super League 2. Το δε υφυπουργείο φέρεται να περιμένει την τελική έγκριση από την ΕΠΟ, ώστε με σχετική τροπολογία να φέρει το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή. Εξαιτίας της καθυστέρησης, μάλιστα, η αναδιάρθρωση δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόσφατο αθλητικό νομοσχέδιο.