
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 0-2
Τα σοβαρά επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό στάδιο επισκίασαν για τα καλά την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 51ο λεπτό ο διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, διέκοψε προσωρινά (για 15 λεπτά) το ματς λόγω εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι συγκρούστηκαν με οπαδούς των “ερυθρόλευκων” εντός και εκτός γηπέδου.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, με συμπλοκές αστυνομικών και οπαδών εκτός γηπέδου. Λίγοι πριν από την έναρξη του β’ μέρους, οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν ξανά μέσα στις κερκίδες τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά αρκούσαν λίγα λεπτά για να αρχίσουν εκ νέου τα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών. Ο ρέφερι υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα, όταν η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη λόγω της χρήσης δακρυγόνων.
Επισημαίνεται ότι το ματς διεξήχθη στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο έπειτα από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάτρας, η οποία για λόγους ασφαλείας είχε κρίνει ότι το γήπεδο της Αγυιάς (έδρα της Παναχαϊκής) δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας για τέτοιο παιχνίδι.
Οι “ερυθρόλευκοι” με βάση το δεδικασμένο που υπάρχει και από την περίπτωση της ΑΕΚ (αφαίρεση τριών βαθμών από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού), κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β.
Βέβαια, διεξήχθη και παιχνίδι στο Παμπελοποννησιακό, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί δίκαια με 0-2 της Παναχαϊκής και με έξι βαθμούς έπειτα από δυο αγωνιστικές να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Παραλιμνίου 5-0
Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε εύκολα 5-0 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων, με τον ΑΟ Τρίκαλα.
Αυτή ήταν η πρώτη εφετινή νίκη για την “Ελαφρά Ταξιαρχία” και φυσικά η πρώτη του Γιάννη Ματζουράκη από τότε που ανέλαβε (1 νίκη, 3 ήττες).
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, ενώ η ομάδα που θα ακολουθήσει τους Αρκάδες στον επόμενο γύρο θα κριθεί από τον αγώνα Τρίκαλα – Απόλλων Σμύρνης, στην 3η αγωνιστική.
ΠΑΣ Γιάννινα – Θύελλα Καμαρίου 5-0
Το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε σήμερα ο ΠΑΣ, που κέρδισε τη Θύελλα Καμαρίου με 5-0.
Μόλις στο 2′ ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ και μέχρι την ανάπαυλα ο 27χρονος φορ, στο φετινό του ντεμπούτο, βρήκε στόχο ακόμη δύο φορές (31′, 41′). Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σκόραρε στο 68′ με τον Σκόνδρα και λίγο αργότερα (71′) πάλι ο Λουκίνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Κέρκυρα – Ξάνθη 0-1
Με γκολ του Κασάδο στο 93′ η Ξάνθη, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες και ο ΟΦΗ θα “παλέψουν” για την πρόκριση στην τρίτη “στροφή” του 7ου γκρουπ.
Οι Θρακιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαζαν, ώσπου ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή και ο Κασάδο, που είχε μπει στον αγώνα στο 52′, σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
# | Γκρούπ 1 | ΑΓ | Β |
1. | ΠΑΣ Γιάννινα | 2 | 6 |
2. | Ατρόμητος Αθηνών | 2 | 3 |
3. | Ηρακλής 1908 | 2 | 3 |
4. | Θύελλα Καμαρίου | 2 | 0 |
# | Γκρούπ 2 | ΑΓ | Β |
1. | ΑΕΚ | 2 | 6 |
2. | Βόλος | 2 | 4 |
3. | Λαμία | 2 | 1 |
4. | Απόλλων Λάρισας | 2 | 0 |
# | Γκρούπ 3 | ΑΓ | Β |
1. | Α.Ο. Χανιά Κισσαμικός | 2 | 4 |
2. | Παναθηναϊκός | 1 | 3 |
3. | Παναιτωλικός | 2 | 1 |
4. | ΟΦ Ιεράπετρας | 1 | 0 |
# | Γκρούπ 4 | ΑΓ | Β |
1. | Άρης Θεσσαλονίκης | 2 | 4 |
2. | Εργοτέλης | 1 | 1 |
3. | ΠΑΟΚ | 1 | 1 |
4. | Αήττητος Σπάτων | 2 | 1 |
# | Γκρούπ 5 | ΑΓ | Β |
1. | Ολυμπιακός Πειραιώς | 2 | 6 |
2. | Λεβαδειακός | 2 | 3 |
3. | Παναχαΐκή | 2 | 3 |
4. | Άρης Αβάτου | 2 | 0 |
# | Γκρούπ 6 | ΑΓ | Β |
1. | Αστέρας Τρίπολης | 2 | 6 |
2. | Απόλλων Σμύρνης | 2 | 3 |
3. | Τρίκαλα | 2 | 1 |
4. | Απόλλων Παραλιμνίου | 2 | 1 |
# | Γκρούπ 7 | ΑΓ | Β |
1. | ΟΦΗ | 2 | 4 |
2. | Ξάνθη | 2 | 4 |
3. | Α.Ο. Κασσιόπη | 2 | 3 |
4. | Νίκη Βόλου | 2 | 0 |
# | Γκρούπ 8 | ΑΓ | Β |
1. | Πανιώνιος | 2 | 6 |
2. | ΑΕ Λάρισα 1964 | 2 | 3 |
3. | Απόλλων Πόντου | 2 | 3 |
4. | Ηρόδοτος | 2 | 0 |
Πάλεψε στα ίσα με την «αρκούδα» ο Ολυμπιακός
Την πρώτη εκτός έδρας ήττα του στη Euroleague φέτος (69-65) και δεύτερη σε 5 αγωνιστικές γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Μια ήττα που ήρθε στις λεπτομέρειες στο τελευταίο λεπτό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με 11 πόντους του Σπανούλη (με 3/4 τρίποντα στην 4η περίοδο) είχαν ισοφαρίσει 63-63, 1:46” πριν τη λήξη.
Οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» το επιμέρους σκορ 21-9 των Ρώσων στην 3η περίοδο κι ενώ είχαν το «πάνω χέρι» σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Σπανούλης (16π.), Πρίντεζης (14π.) και Ουίλιαμς-Γκος (13π.) ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ εξαιρετικός ήταν στη ρακέτα ο ΛεΝτέι.
Με 20 πόντους στα πρώτα τρία δεκάλεπτα (6/10 τρίποντα) ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και 17 πόντους ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν αυτοί που διατήρησαν αήττητη σε 5 αγωνιστικές την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.
Τα δεκάλεπτα: 13-15, 31-35, 52-44, 69-65.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 13 (3), Τουπάν, Σπανούλης 16 (3), Τιμά, Μιλουτίνοβ 7, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 8.
Δεύτερη ήττα για τις Γυναίκες του Ολυμπιακού
Τη δεύτερη ήττα του στον Β’ όμιλο της Euroleague Γυναικών υπέστη στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν 85-69 από την Σοπρόν, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα πρώτα 14 λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 31-32, με τις Σπυριδοπούλου, Τζόνσον και Τόμας να κρατούν όρθιες τις «ερυθρόλευκες». Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…
Τα δεκάλεπτα: 29-25, 51-39, 68-53, 85-69.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τζόνσον 14 , Παυλοπούλου 9(1), Σωτηρίου 8, Σπυριδοπούλου 10 (1), Τόμας 13 (2), Αυτζή, Μάζιτς 6, Νικολοπούλου 5(1), Σταμάτη 4.