ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Νέες υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση ενώ δεν έχουν λάβει χρήματα εδώ και πέντε χρόνια!

Νέες υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση δίνει η κυβέρνηση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Πειραιά, την ώρα που δεν έχει μεριμνήσει καν για να καταβληθεί αντίστοιχη ενίσχυση που έχει αποφασιστεί εδώ και πέντε χρόνια.

Αυτό προκύπτει από επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, με αφορμή την εξαγγελία τους τελευταίου για ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω του 5% των χρημάτων που θα δοθούν στις ΠΑΕ από την ΕΡΤ.

Στην επιστολή της η ΕΠΣΠ υπενθυμίζει ότι ανάλογη εξαγγελία είχε γίνει από τους προκατόχους του, πριν από 5 χρόνια σύμφωνα με την οποία το 4% των εισιτηρίων των αγώνων των επαγγελματικών ομάδων θα πηγαίνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και από εκεί θα δίνεται στα ερασιτεχνικά σωματεία. Κάτι που ενώ πέρασε με νομοθετική ρύθμιση και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην ΕΠΟ εντούτοις δεν έφτασαν ποτέ στα ερασιτεχνικά σωματεία. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΕΠΣΠ, παρά τα έγγραφα που είχε στείλει στον τότε Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Η ΕΠΣΠ ζητά «να γίνουν επιτέλους τα λόγια πράξη και να ενισχυθούν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία».

«Ανήκουμε σε μια από τις μεγαλύτερες ΕΠΣ της χώρας και εκ των ιδρυτριών της ΕΠΟ και βλέπουμε χρόνο με το χρόνο τα σωματεία μας να συρρικνώνονται και παράγοντες να πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα προκειμένου να τα κρατήσουν στη ζωή. Η ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι απαραίτητο να γίνει αφού αυτό αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου», σημειώνει και καλεί τον υφυπουργό να μεριμνήσει για την καταβολή της ενίσχυσης, κάτι που θα προσφέρει στήριξη και ανακούφιση στα χιλιάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.