Πληρωμή συντάξεων Φλεβάρη 2020 – ΠΕΣ-ΝΑΤ: Καταγγελία για κλοπή σύνταξης με ευθύνη τράπεζας

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Φλεβάρη 2020:

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φλεβάρη 2020, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου 2020, οι οποίες καταβλήθηκαν νωρίτερα, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της καθορισμένης ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2020, αλλά και για λόγους διευκόλυνσης των συνταξιούχων, αποφασίστηκε:

 Οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), να καταβληθούν στις 24 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή

 Οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο να καταβληθούν στις 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα. Αναλυτικά:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

ΑΠΟ : Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ)

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό  Εργασίας, Πολιτικά Κόμματα

ΚΟΙΝ: ALPHA BANK, ΜΜΕ, Συντονιστικό Συνταξιουχικών Ενώσεων

Αριθμός Πρωτοκόλλου 6/20                                              Πειραιάς 21/1/2020

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού ταμείου ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλει ως αφερέγγυα και αναξιόπιστη την διοίκηση της τράπεζας ALPHA BANK σύμφωνα με την καταγγελία του συνάδελφου μας Γεωργίου Βρανά, που του εκλάπη με ευθύνη της τράπεζας η μηνιαία σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου, με παραβίαση του τραπεζικού του λογαριασμού.

Ο συνάδελφος προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες τόσο στην αστυνομία όσο και στην τράπεζα. Για περισσότερες από 45 ημέρες η τράπεζα απέφυγε οποιαδήποτε ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης του, παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές και προσωπικές προσπάθειες του συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη στη συνέχεια στάση της τράπεζας, όταν στις 8/1/2020 ενημέρωνε εγγράφως ότι τα χρήματα πιστώθηκαν στο λογαριασμό του, για να το ανακαλέσει στις 15/1/2020 με σχετική επιστολή στην οποία έλεγε ότι η από 8/1/20 επιστολή στάλθηκε εκ παραδρομής. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς που με τα χρήματα του ελληνικού λαού στήριξαν και στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα και νομοθετούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για την πρώτη κατοικία να πάρουν και τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των καταβαλλόμενων συντάξεων προστατεύοντας τους συνταξιούχους και γενικότερα τον ελληνικό λαό από την ασυδοσία των τραπεζών.

Απαιτούμε:

  1. Την άμεση καταβολή των κλεμμένων χρημάτων του συνάδελφου μας.
  2. Την λήψη μέτρων  για την διασφάλιση των συντάξεων, οικονομικό μέσο διαβίωσης των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.
  3. Να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος για όλους τους συνταξιούχους καθώς και η υποχρέωση για συγκέντρωση μέσω των ηλεκτρονικών καρτών του 30% του εισοδήματος των.
  4. Να διευκολυνθεί η διαδικασία για αλλαγή τραπέζης κατάθεσης των συντάξεων, με κατάργηση της βεβαίωσης της τελευταίας καταβαλλόμενης σύνταξης που απαιτούν και που το ΕΦΚΑ αρνείται την χορήγηση της με την δικαιολογία της μη ολοκλήρωσης του επαναϋπολογισμός των συντάξεων του πρώην ΝΑΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο