ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ : Απέρριψε πρόταση της ΔΕΣΚ να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο ΕΚΠ

Τεράστια πρόκληση να ξοδευτούν χιλιάδες ευρώ, ενώ υπάρχουν δωρεάν υποδομές.

Τη στάση των παρατάξεων ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ), «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση», που απέρριψαν την πρότασή της να ζητήσουν από τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει το συνέδριό της στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ), καταγγέλλει η ΔΕΣΚ.

Η πρόταση ήταν η εξής: «Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 4 Απρίλη να πραγματοποιηθεί στην εργατούπολη του Πειραιά, στο αμφιθέατρο του ΕΚΠ. Το Εργατικό Κέντρο διαθέτει αμφιθέατρο 500 θέσεων και πλήρη υποδομή που μπορεί να στηρίξει τις εργασίες του Συνεδρίου, αρκετά γραφεία και μεγάλο υπόγειο στη διάθεση των αντιπροσώπων και των παρατάξεων. Επειδή πληροφορούμαστε ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αναζητεί ξενοδοχεία από την Αλεξανδρούπολη έως τη Ρόδο, αλλά όχι στην Αττική, θεωρούμε μια τέτοια επιλογή, να ξοδευτούν πάλι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, τεράστια πρόκληση τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υποφέρουν για να τα φέρουν βόλτα. Διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις του ΕΚ Πειραιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Επιπλέον θα γίνει μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, αφού η πλειοψηφία των αντιπροσώπων είναι κάτοικοι Αττικής και δεν θα χρειαστεί να καλυφθούν οδοιπορικά. Αλλωστε, 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ στον Πειραιά, είναι απολύτως φυσιολογικό το Συνέδριο της ΓΣΕΕ να ξαναγυρίσει στην πόλη όπου έγινε το ιδρυτικό της Συνέδριο».

Η ΔΕΣΚ σημειώνει ότι η άρνηση της πλειοψηφίας του ΕΚΠ «δείχνει την ταύτισή τους με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που προσπαθεί με κάθε είδους αλχημείες και πρακτικές να προχωρήσει σε νέο συνέδριο – φιάσκο, μαζί με εργοδότες και νόθους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δικό τους συνδικαλιστικό μέλλον, να στήσουν μια κάλπη οπουδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να εκλεγούν. Η ΔΕΣΚ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους του Πειραιά – όπως κάνει όλες αυτές τις μέρες – ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος της συνδικαλιστικής μαφίας».