ΠΕΣ – ΝΑΤ : Χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΚΟ του ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση νόμου για τις ναυτεργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Την πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση νόμου για «τροποποίηση και συμπλήρωση του νόμου 1264/1982, προκειμένου να υπάγονται στο καταστατικό πεδίο και οι ναυτεργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις» χαιρετίζει ομόφωνα το ΔΣ της ΠΕΣ ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ σημειώνει:

«Στις ναυτεργατικές οργανώσεις μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται το αντιδραστικό πλαίσιο του 330/1976 και άλλων νόμων του προηγούμενου αιώνα όπως ΝΔ 2687/1953, 4361/1964,.27/1975 κ.τ.λ.

Δεκαετίες διαιωνίζεται ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς όπου στα 13 ναυτεργατικά σωματεία δεν εφαρμόζουν την απλή αναλογική, στην εκλογή αντιπροσώπων, υπάρχει ο περιορισμός του 1/10, η Διοίκηση της ΠΝΟ δεν εκλέγεται με απλή αναλογική κ.τ.λ.

Έτσι διαμορφώνονται πλαστοί συσχετισμοί στην ΠΝΟ και πάνε νόθοι αντιπρόσωποι στα συνέδρια της ΓΣΕΕ ενάντια στη θέληση των ναυτεργατών.

Η πρόταση του ΚΚΕ δημιουργεί συνθήκες προστασίας και κατοχύρωσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και την επικροτούμε».