ΠΕΡΑΜΑ: Συγκέντρωση στις 27 Ιούνη για τα καζάνια του θανάτου

Σε συγκέντρωση στο Πέραμα, στην πλατεία Ηρώων για τα καζάνια του θανάτου καλούν η Λαϊκή Επιτροπή και η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης την Τετάρτη 27 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως με την ψήφιση του νόμου για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης «το Πέραμα δέχτηκε ένα επιπλέον χτύπημα με την ψήφιση του άρθρου 70» που προβλέπει «ότι οι δραστηριότητες εταιρειών πετρελαιοειδών, που έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν δίπλα σε σπίτια και σχολεία, δεν υποχρεούνται σε απομάκρυνση. Δηλαδή, δίνει παράταση για 20 χρόνια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές».

Προσθέτουν πως το άρθρο «θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά σχέδια που φέρνουν το θάνατο στο Πέραμα. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα του περαμαϊκού λαού για την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου», ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής η κοροϊδία δεν έχει όρια! Μόλις έμαθε για το άρθρο 70, έκλεισε για μια μέρα τις λειτουργίες του δήμου, δήθεν ότι αντιδρά σε αυτήν την πολιτική.

Στις 18-5-2018 η δημοτική αρχή Περάματος διοργάνωσε ημερίδα για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών, κάτω από την πίεση των διαθέσεων του λαού. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ο λαός του Περάματος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων ομιλητών, τάσσονται ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περάματος και σε κάθε οικιστικό ιστό».

Επισημαίνει ότι «η κοροϊδία συνεχίζεται… Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, σε συμφωνία με την “COSCO”, έφερε την προηγούμενη εβδομάδα ξαφνικά θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο παραχωρεί μέρος της έκτασης του Αρμού στην “COSCO”. Ο στόχος είναι η επιπλέον επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ, η οποία σχετίζεται με τα πετρελαιοειδή. Μάλιστα το θέμα έρχεται μετά τους πανηγυρισμούς της για την παραχώρηση του Αρμού στο Πέραμα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι έστω και ένα εκατοστό αν μετακινηθεί ο τοίχος που χωρίζει τον Αρμό από τη δραστηριότητα της “COSCO”, μπαίνει σε αμφισβήτηση όλος ο χώρος προοπτικά!». Επιπλέον στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «το κερασάκι στην τούρτα… είναι η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες στο Πέραμα κατά 25%(!!!), κάτι που θα αποτυπωθεί στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή «και μολύνουμε την πόλη σας και πληρώνετε ένα σκασμό λεφτά για να κρατήσετε τα σπίτια σας!». Εννοείται πως οι αντικειμενικές αξίες σε Ψυχικό, Εκάλη και άλλες συνοικίες που δεν μένουν λαϊκές οικογένειες, παρέμειναν άθικτες!»

Καλούν το λαό του Περάματος να παλέψει με αιτήματα:

  • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την ανάψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.