ΠΕΡΑΜΑ: Στις 2 Ιούλη μεταφέρεται η συγκέντρωση για τα καζάνια του θανάτου

Για τη Δευτέρα 2 Ιούλη στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα μεταφέρεται η συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης για τα καζάνια του θανάτου. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Η Λαϊκή Επιτροπή και η Ένωση Γονέων καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή που αρνήθηκε να παραδώσει το χώρο και την υποδομή για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 27 Ιούνη, στην πλατεία Ηρώων.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η Δημοτική Αρχή άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για τον Περαμαϊκό λαό.

  • Έχει συμβάλει, μέσω του ίδιου του Δημάρχου της, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ,
  • Χειροκροτεί και υποστηρίζει με κάθε μέσο τα επενδυτικά σχέδια της COSCO, που επαναφέρουν με νέους, πιο επικίνδυνους όρους τα καζάνια του θανάτου.
  • Έχει συμφωνήσει να παραδώσει τον Αρμό στην COSCO.

Προσπαθεί να πείσει δήθεν ότι είναι αγωνιστική. Όμως για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πόσο βαθιά είναι μπλεγμένη στα επιχειρηματικά σχέδια, που δήθεν θα φέρουν τη «δίκαιη ανάπτυξη» και στο Πέραμα.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της να ματαιώσει την προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τετάρτης 27/6,στην οποία καλούσαν η ένωση συλλόγων γονέων και η λαϊκή επιτροπή περάματος, με βασικά συνθήματα την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου – καμία παραχώρηση του αρμού στην COSCO – εδώ και τώρα ελεύθεροι χώροι και παιδικές χαρές για το λαό και τα παιδιά του Περάματος.

Παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, που αρνήθηκε να παραδώσει το χώρο και την υποδομή για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, απαντάμε ότι δεν θα τα καταφέρει να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της και το παιχνίδι που παίζει μαζί με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, πίσω από τις πλάτες του Περαμαϊκού λαού».