ΠΕΜΕΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ: Τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ

Τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ καθώς και την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας και στήριξης καταγγέλλουν η ΠΕΜΕΝ και η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΕΣΕΝ, επισημαίνοντας ότι διογκώνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές.

Απαιτούν:

Να παρθούν άμεσα από το υπουργείο Ναυτιλίας  όλα τα μέτρα για την πραγματοποίηση και του τελευταίου κύκλου Β΄ Μηχανικών. Το υπουργείο έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και η ακύρωση του κύκλου σημαίνει νέες καθυστερήσεις και καθεστώς μακράς ανεργίας για τους σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ.

Πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής λίγες μέρες μετά το τέλος των εξετάσεων στις 29/6/2020, που να περιλαμβάνει τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν τους κύκλους στις 17/6/2020. Με τον προγραμματισμό που έχει το υπουργείο αυτή τη στιγμή στέλνει τους σπουδαστές, που ενδεχομένως να οφείλουν 1-2 μαθήματα μετά την εξεταστική, σε εμβόλιμη ή κανονική εξεταστική με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, παίρνοντας υπόψιν μπάρκα – ξέμπαρκα, σε σπουδαστές που βρίσκονταν κοντά στην 5ετία, για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Άμεση επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σπουδαστές και καθηγητές με την πλατφόρμα. Είναι απαράδεκτο να καταμετρώνται απουσίες σε σπουδαστές, που με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης δεν είχαν λάβει κωδικούς ή αντιμετώπιζαν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών του ΚΕΣΕΝ, των οποίων ο κύκλος διεκόπη στις 11 Μάρτη 2020 και από τότε έχουν εισέλθει σε καθεστώς ανεργίας και ομηρίας, ενώ μένει ακόμα τουλάχιστον ένας μήνας (29/6/2020) μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών.

Τήρηση όλων των μέτρων καθαριότητας, απολύμανσης και υγιεινής στους χώρους του ΚΕΣΕΝ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Να ολοκληρωθούν οι κύκλοι των Σωστικών, Ταχυπλόων κ.λπ. που είχαν παγώσει από 11 Μάρτη 2020. Σε κάποιους συναδέλφους κρατούνται από τότε τα πιστοποιητικά τους στη γραμματεία των Σωστικών.

Να δοθούν οδηγίες για την καταβολή των δικαιολογητικών, για το επίδομα σπουδών.

Απαιτούν την άμεση εφαρμογή των παραπάνω αιτημάτων για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ και καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές παρεμβάσεις.